Et hotell å komme hjem til

Facebook Twitter LinkedIn Email

Zander K Hotell vant Cityprisen Hordaland i 2017, som er en utmerkelse som tildeles eiendomsutviklere som «strekker seg litt ekstra» for å oppnå ekstraordinær merverdi.

Lysdesign for hotell med karakter
I 2015 fikk ZENISK oppdraget om designe belysning for tre historiske bygg i Bergen sentrum som skulle bli bygget om til hoteller. Med utgangspunkt i en godt etablert familiebedrift har oppdragsgiveren skapt merkevaren ’De Bergenske’ – en ny, unik og ekstraordinær hotellkjede. som har som mål: ’Å få livene våre beriket av gode opplevelser’, sier hotellgründer Kjetil Smørås. ZENISK har designet belysning for tre prosjekter i samarbeidet med De Bergenske:

Villa Terminus
Design i verdensklasse med fokus på detaljer i et unikt, fredet bygg fra 1768 som rommer mange historier. Bygget ble brukt tidligere av Zander Kaaes Stiftelse og stod ferdig rehabilitert som hotell høsten 2016.

Zander K
Nytt hotell med usedvanlig moderne karakter. Rettet mot de besøkende som setter pris på design, detaljene og en generøs og uformell atmosfære. Den pulserende lobbyen blir et fristende tilholds- og møtested for flere enn hotellets gjester. Hotellet åpnet i mars 2017.

Bergen Børs
Med beliggenhet i de øverste etasjene i den gamle børsbygningen ved Torgallmenningen skal Bergen Børs være ”Bergens mest fasjonable hotell med en av Bergens absolutt beste restauranter”. Det er et elegant og prestisjefylt sted med suiter som gir gjestene en opplevelse helt utenom det vanlige. Her har Zenisk bidratt til både interiørbelysning og utvendig belysning av den historiske fasaden. Hotellet åpnet i mai 2017.

I alle tre prosjekter samarbeidet Zenisk med det internasjonalt anerkjente
arkitektkontoret Claesson Koivisto Rune fra Stockholm. Zenisk tok utgangspunkt i filosofien om at livet er for kort til å bo på kjedelige hoteller, og at tiden har kommet for å gi gjesten en ekte følelse av komfort og karakter, et sted som ligner ingen andre og en atmosfære de ønsker å komme tilbake til. Intensjonen med hotellbelysning er ikke bare å gi funksjonalitet, komfort og orientering, men også å gjøre et minneverdig visuelt inntrykk.
_

Vil du lese hele artikkelen? Artikkelen er publisert i Magasinet Lyskultur 02/2017, og finnes på utvalgte Narvesenutsalg i tillegg til digital utgave for abonnenter og medlemmer av Lyskultur. Les magasinet digitalt her.

Få full tilgang til alle artikler i Norges eneste spesialmagasin for belysningsbransjen
Bestill her

Meld deg på Lyskulturs nyhetsbrev

Vi deler jevnlig fagartikler, nyheter om våre events, kurs og magasiner. Meld deg på vårt nyhetsbrev og få dette rett i innboksen!