Integrert lys og spesialdesignet treinteriør

Facebook Twitter LinkedIn Email

Det raskt voksende, annerledestenkende, oljeselskapet Lundin Norway har flyttet inn i nyoppussede lokaler i Strandveien 4-8 på Lysaker. 

Interiørdesignet av IARK i kombinasjon med et nytt grafisk uttrykk og visuell identitet designet av Scandinavian Design Group, gir en tydelig sammenheng mellom byggets interiør, Lundins identitet og Lundins arbeid.

Romplanen motiverer for tverrfaglig samarbeid mellom firmaets ulike avdelinger og valget av materialkontraster har sammenheng med Lundins arbeid. Lundin leter etter ‘skatter’ av olje og gass under den harde havbunnen – som en parallell til dette finner man varme lommer av tre skjult bak harde stålflater i bygget. 

Foto: Arne Schram, Inviso/IARK
Belysningen bidrar til å fortelle denne historien og forsterker kontrasten mellom de mørke stålflatene og de lyse treflatene. Light Bureau spesialdesignet lysdetaljer av tre som kunne integreres i den faste innredningen bygget av Buskerud Spesialinnredning. Ved å gjøre lys til en integrert del av interiøret og utnytte materialpaletten blir ikke den overordnede historien forstyrret av fremmede materialer, men fokus opprettholdes på de bølgende treflatene og de varme, myke samlingspunktene.

Foto: Arne Schram, Inviso/IARK

Foto: Light Bureau

Artikkelen er publisert i Lyskulturs magasin 01/16.
Magasinet kan leses gratis på «min side» for medlemmer av Lyskultur. 

Fakta

Kunde
Lundin Norway
Byggeier
Ferd Eiendom
Lysdesign
Light Bureau
Interiørarkitekt
IARK
Arkitekt
Arcasa
Visuell identitet
Scandinavian Design Group
Innredning
Buskerud Spesialinnredning
Entreprenør
Seltor
Elektroentreprenør
Wennevolds Elektro
Produsenter
  • LED Linear (distributør AKB Lighting)
  • Flos
  • iGuzzini
  • Fagerhult/Simes
Få full tilgang til alle artikler i Norges eneste spesialmagasin for belysningsbransjen
Bestill her

Meld deg på Lyskulturs nyhetsbrev

Vi deler jevnlig fagartikler, nyheter om våre events, kurs og magasiner. Meld deg på vårt nyhetsbrev og få dette rett i innboksen!