Noen høydepunkter fra Stockholm Furniture & Light Fair

Facebook Twitter LinkedIn Email

Lys- og møbelmessen i Stockholm, som ble arrangert 6. – 10. februar, er verdens ledende event for skandinavisk design.

HiOA med utstilling
Høgskolen i Oslo og Akershus hadde en utstilling med møbler og belysning.


Cielo, designet av Andrea Bue Andersen, er inspirert av horisonten, hvor himmelen møter vannoverflaten. Lampens øvre diffusor kan plasseres i høyden man ønsker for å få mer lys eller i henhold til ønsket uttrykk.


Auli, designet Anna Maria Eng, er en 3D-printet lampe laget med sikte på å oppnå levetid i forhold til miljøgevinst. Forbrukerne designer sin egen lampe med ulike deler skapt i lokal norsk blåleire. Lokalkoblingen i materialbruken er en viktig detalj innen produksjonen av lampen, hvor verdier som bærekraft og etikk er viktige aspekter.

Universitetet i Bergen med utstilling
11 bachelorstudenter ved Fakultet for kunst, musikk og design
stilte ut bærekraftig design på Stockholm Furniture & Light Fair, to design var belysning.

ANNONSE
KMD stockholm furniture light fair 18

Lampen Circuit, designet av Lina Haveland er basert på ideen om å utnytte den umiddelbare energien som oppstår i bevegelse. Tanken er å visualisere arbeidet som trengs for å drive en lyskilde, samt å kaste lys på forbruket av elektrisitet vi har blitt vant til. Lampens harde linjer og materialer skal også fortelle en historie om ærlig materiell bruk, og gi en referanse til mekanismen bak.

KMD stockholm furniture light fair 18

LETGO er designet av Imkeliene Boersma for å finne en bedre balanse mellom vår online verden og vår offline verden. LETGO-lys stimulerer folk til å la telefonen gå. Bokstavelig talt. Sett to telefoner i lampens åpninger og lyset slås på. Fokuser på en god offline samtale med fin atmosfærisk belysning, mens telefonen lader seg for nye online-samtaler.

Snøhettas første lampekolleksjon
Snøhetta har utviklet sin aller første lampekolleksjon, Flik Flak, i nært samarbeid med det svenske belysningsfirmaet Ateljé Lyktan. I utgangspunktet utviklet som prototyper til det hengende hotellrommet  «the 7th room» på Treehotel i Harads i Nordsverige, består kolleksjonen av en veggmontert lampe, en bordlampe og en gulvlampe. Alle tre ble lansert og utstilt i Stockholm .

Flik Flak lampene er laget av to deler av bjørkefinér holdt sammen av et pianohengsel. Denne fleksible utformingen gjør det mulig å åpne og lukke tredelene i 180 graders  vinkel. Dette tilpasser lyset slik at det passer ethvert rom eller innstilling på en ikke-påtrengende, lekende og kreativ måte. Denne lekenheten er reflektert i Flik Flak-navnet og funksjonaliteten, minner om eldre lamper på barndommens skrivebord eller halsbrekkende stunts av en trapes-akrobat.
Kolleksjonen spiller videre på tydelige kontraster mellom lys og mørke, inne og ute. Mens trekantens overflate er behandlet med svart farge, som reflekterer ideen om mørke, har lampens innside sin naturlige, lyse farge, og diffuserer det varme lyset ved dimbare LED-striper. Lampens taktile egenskaper understrekes av grov bjørkefiner, som ekko den naturlige materialiteten i skandinavisk natur.

ANNONSE

Vil du lese hele artikkelen? Artikkelen er publisert i Magasinet Lyskultur 01/2018, og finnes på utvalgte Narvesenutsalg i tillegg til digital utgave for abonnenter og medlemmer av Lyskultur.

Få full tilgang til alle artikler i Norges eneste spesialmagasin for belysningsbransjen
Bestill her

Meld deg på Lyskulturs nyhetsbrev

Vi deler jevnlig fagartikler, nyheter om våre events, kurs og magasiner. Meld deg på vårt nyhetsbrev og få dette rett i innboksen!