Kirkenes Snowhotel - Fasade
Kirkenes Snowhotel. Låven Restaurant
Wind Eye, Tranøy Kunstpark
TV2. Hjeminnredning
Kontorinnredning - Glamox Luxo
Paleet - Kjøpesenter i Karl Johans gate
Medlem

Calina Pandele Yttredal

Som kunstner, lysdesigner, forfatter og kursleder med lang og allsidig erfaring, tilbyr jeg originale løsninger tilpasset hvert enkelt prosjekt, innendørs, utendørs, offentlig så vel som privat.

Fokus på prosjektets identitet og individuelle behov
Da TV2 og interiørprogrammet ”Tid for hjem” inviterte meg til å utforme de fysiske omgivelsene i et privathjem, tok jeg utgangspunkt i dagslysets innfall og fargereflekser fra den grønne vegetasjonen om våren. Et lyskunstverk montert på fondveggen, kunne styres etter behov av beboerne og benyttes også som lampe over spisebordet. Menneskets velvære og effektivitet er knyttet til døgnrytmens og årstidenes skiftninger, derfor er variasjon og tilpasning viktige stikkord.

Lysdesign med stor spennvidde, innendørs og utendørs
Lys – og fargekonsepter hedret med pris, fra kjøpesenter til historisk gård i Natadal. Fra kontorinnredning av møterom med glassvegger der lysutsmykningen med iriserende maling skjermer for innsyn, til lysutsmykning av glassfasade der maleri og natur spiller sammen. Et \»fyrtårn\» på Tranøy spiller mot den mektige naturen over Hamsuns rike i stadig nye fargenyanser.

Kunnskap, erfaring, profesjonalitet
Jeg leder prosjekter gjennom alle faser, fra visualisert idé til ferdigstillelse. Velger fritt leverandør og samarbeider med spesialister på sine felt. Økonomiske hensyn, lavt energiforbruk, driftsikkerhet, miljøbevissthet, er blant stikkord. Jeg har gitt ut flere fagbøker på Gyldendal forlag, og på Fagbokforlaget boken Lys. Farge, design, kommunikasjon hvor jeg presenterer konkrete belysningsløsninger gjennom en rekke prosjekter, nasjonalt og internasjonalt.

Kompetanseområder


Utvalgte lysprosjekter

Informasjon

Calina Pandele Yttredal
Konventvn. 70
0275 OSLO

T: 93640158
W: http://www.calinayttredal.com

Meld deg på Lyskulturs nyhetsbrev

Vi deler jevnlig fagartikler, nyheter om våre events, kurs og magasiner. Meld deg på vårt nyhetsbrev og få dette rett i innboksen!