Kennedy Center Concert Hall
Sandvikalykten
Arkiv 4006
Norges varemesse
Hurdal Rådhus
Krystallkule Skjær
Medlem

Hadeland Glassverk AS

Hadeland Glassverk ble etablert i 1762 og er Norges eldste eksisterende håndverksbedrift. Fra 1800-tallets parafinlamper frem til dagens moderniserte klassikere i utallige farger og mønstre, er kursen holdt stødig gjennom mer enn 250 år.

Tidligere lagde Høvik Lys, også kjent som Høvik Verk, alle armaturdeler til alle lampene som ble blåst på Hadeland Glassverk. Fra 30- til 60-tallet var Hadeland Glassverk en av Norges største leverandører av belysning, med leveranser til mange offentlige og private bygg i Norge og utlandet. Hadeland Glassverk leverer designklassikere også i dag, og ivaretar solide tradisjoner ved å fortsette å produsere belysning for blant annet hoteller, restauranter, offentlige bygg og private boliger. Den fantastiske lysekronen i Den Norske Opera & Ballett og de 87 lysekroner og lampetter i konserthallen i The Kennedy Center i Washington DC er det største og mest kjente prosjektet.

Vinteren 2018 bestemte Hadeland Glassverk igjen å satse for fullt på belysning, og børstet støvet av åtte arkivlamper tegnet av Jonas Hidle og Arnulf Bjørshol fra 1930- til 1960-tallet. Hadeland Glassverks designteam jobber kontinuerlig med nye kolleksjoner for belysning.

Vår prosjektavdeling jobber også med utvikling av spesialdesignede lamper til små og store prosjekter.

Kompetanseområder

Utvalgte lysprosjekter

Informasjon

Hadeland Glassverk AS
Glassverkveien 9
3520 Jevnaker

T: 92 80 12 57
E: belysning@hadeland-glassverk.no
W: https://www.hadeland.com/

Meld deg på Lyskulturs nyhetsbrev

Vi deler jevnlig fagartikler, nyheter om våre events, kurs og magasiner. Meld deg på vårt nyhetsbrev og få dette rett i innboksen!