Årets Jury 2019

Facebook Twitter LinkedIn Email

Juryen for Norsk Lyspris 2019 består av praktiserende aktører i markedet med høy faglig kompetanse. Juryleder for Norsk Lyspris 2019 er Barbara Matusiak, professor og arkitekt ved Institutt for arkitektur og teknologi, NTNU (og Medlem i NLK).

Juryen bedømmer prosjekterne etter følgende kriterier:

  • Konsept
  • Funksjonalitet
  • Visuelle og estetiske aspekter
  • Anleggets tekniske kvalitet
  • Bærekraftig tilnærming og miljøvennlige løsninger
  • Universell utforming

Belysningsprosjektet/installasjonen skal være tatt i bruk innenfor de seneste to år.

Juryens sammensetning

Sammensetningen av jurygruppene er viktig, og jurymedlemmer med bred kompetanse innenfor kategoriene og har gode forutsetninger for å kunne premiere de beste bidragene.

Juryens medlemmer utpekes fra Lyskultur og velges for en toårsperiode med mulighet til forlengelse. Det oppfordres til at jurysammensetningen overlappes med nye og erfarne deltakere samt innehar en tverrfaglig kompetanse. Juryen skal i hovedsak bestå av høyt lysdesignfaglige utøvende aktører i bransjen. Juryleder for Norsk Lyspris 2019 er Barbara Matusiak, professor og arkitekt ved Institutt for arkitektur og teknologi, NTNU (og Medlem i NLK)

Vurderingsgrunnlag – tekst og visuelt materiale
Da juryen ikke har anledning til å reise rundt for å se prosjektene vektlegges den skrevne søknaden med 50% og det visuelle materialet med 50%.

Inhabilitet

Ved eventuell inhabilitet fra et av jurymedlemmen trer varamedlem inn.

 

Norsk Lyspris jury 2019

 
Barbara Szybinska Matusiak, juryleder

NTNU

Professor og arkitekt ved Institutt for arkitektur og teknologi, NTNU. Matusiak har 6 års arkitektpraksis og 18 års erfaring som forsker og lærer ved NTNU. Hennes faglig fokus er (Dags)lys i arkitektur. Matusiak har doktorgrad innen dagslys i bygninger og leder faggruppen Lys og Farge: Matusiak er medlem i Lyskulturs faglig organ (NLK).
Arve Olsen, jurymedlem

Light Bureau avd. Skandinavia

Leder for Light Bureau avd. Skandinavia. Han er utdannet lysdesigner fra Høgskolen i Buskerud og har jobbet for Light Bureau i London siden 2008. Han har spilt en nøkkelrolle i Light Bureaus prosjekter i Europa og Midtøsten.
Hans Øien, jurymedlem

ZG Lighting Norway AS

Salgsdirektør hos ZG Lighting Norway AS (Zumtobel/Thorn) hvor han nå har ansvar for hele Zumtobel Group sin organisasjon i Norge. Han er utdannet som elektroingeniør, har en Executive MBA grad, og har jobbet 13 år i ZG. Han innehar ellers et verv som medlem av Norsk Lysteknisk Komité.
Mari Gaasemyr Høvik, jurymedlem

ECT as

Prosjektleder for lysdesign hos ECT as. Hun har mastergrad i Arkitektonisk Lysdesign og Designledelse fra universitetet i Wismar, og har jobbet med prosjektering av lys for interiører og uterom siden 2008. Mari sitter som medlem i Norsk Lysteknisk komité.
Petter Bergerud, jurymedlem

Universitetet i Bergen

Arkitekt og professor ved Institutt for design, Fakultet for kunst, musikk og design, Universitetet i Bergen. Han har lyssetting som et fokusområde og var med å starte opp 1001Watt som de siste årene bl.a. har arrangert Fjell Festning Light Festival.
Pål E. Thorstensen, varamedlem

Sweco AS

Utdannet belysningsplanlegger /lysdesigner fra NTNU og elektroingeniør fra TMIH og arbeider til daglig som belysningsplanlegger i Sweco AS. Pål har har mer enn 25 års erfaring fra belysningsbransjen, og har jobbet med mange ulike prosjekter, alt fra prosjekter innen skole, kontor, sykehus og industri til utendørs prosjekter som sportsanlegg, parker og fasader.

Meld deg på Lyskulturs nyhetsbrev

Vi deler jevnlig fagartikler, nyheter om våre events, kurs og magasiner. Meld deg på vårt nyhetsbrev og få dette rett i innboksen!