Årets konferansier til Norsk Lyspris

Facebook Twitter LinkedIn Email

Ingvild Haugstad Gundersen er årets konferansier til Norsk Lyspris under Lysets Dag 2019.

Som skuespiller har Gundersen et sterkt og bevisst forhold til lys.

– Både på film og på scenen brukes lys for å sette stemninger: blått lys er kaldt og kan virke skummelt, varmt lys kan sette en romantisk stemning mens rødt kan varsle fare, for eksempel en vulkan, sier Gundersen.

Også hjemme hos seg selv har Gundersen et bevisst forhold til belysningen og igjen er det lysets påvirkning på stemningen som avgjør. Derfor har hun kun lamper som kan dimmes eller skifte farge tilpasset de stemningene de ønsker seg. I middagsselskap foretrekker Gundersen stearinlys og dempet belysning.

– Jeg er alltid den som ber om at vi demper lyset, sier hun.

Hun legger til at ikke alle ønsker det samme lyset, og trekker blant annet frem opplevelser fra reiser i varmere land som for eksempel Filippinene og Brasil. Når det blir mørkt her så kommer intense lysrør på overalt og skaper kaldt og av og til blendende lys.

Lys påvirker oss veldig og er avgjørende for stemningen, enten vi er klar over det eller ikke. Ikke sjelden har belysningen noe av ansvaret når vi kommer inn et sted og tenker “her var det koselig!”

FAKTA:
Ingvild Haugstad Gundersen er improvisatør, kursholder og PR-ansvarlig ved Det Andre Teatret. Hun er ute på turnè med flere forestillinger og kurs produsert på teatret, og har nylig vært i Skottland og spilt soloforestillingen sin «Don´t Kill Your Darlings» under Fringe-festivalen i Edinburgh. Hun har vært med i programmer som «Alt er lov» på TV2 og «Skjelvet» for å nevne noe. Hun har en Bachelorgrad i Drama og Teaterkommunikasjon.

Meld deg på Lyskulturs nyhetsbrev

Vi deler jevnlig fagartikler, nyheter om våre events, kurs og magasiner. Meld deg på vårt nyhetsbrev og få dette rett i innboksen!