Her er Juryen for Norsk Lyspris 2020

Facebook Twitter LinkedIn Email

Juryen for Norsk Lyspris 2020 består av praktiserende aktører i markedet med høy faglig kompetanse og over halvparten har lysdesignfaglig kompetanse. Juryleder for Norsk Lyspris 2020 er Barbara Matusiak, professor og arkitekt ved Institutt for arkitektur og teknologi, NTNU (og Medlem i NLK)

Sammensetningen og kvaliteten på juryarbeidet er avgjørende for at Norsk Lyspris skal være en høyt ettertraktet pris. Juryen settes sammen på bakgrunn av de ulike kategoriene som kåres. Juryens medlemmer utpekes for en toårsperiode med mulighet til forlengelse.

Juryen vil legge vekt på følgende kriterier i sin vurdering:

  • Konsept – Lysdesignet/produktet bør være basert på et klart konsept – en bærende og utviklet idé som skisserer et helhetlig design og en prinsipiell plan for gjennomføringen. Lysdesignet bør være spesifikt og ha et tydelig konsept i tråd med oppdragsgivers prioriteringer. Beskrives gjerne ved hjelp av beskrivende skisser og kort tekst.
  • Funksjonalitet – Lysanlegget/produktet bør vise klar sammenheng mellom de funksjonene som skal ivaretas, og de ferdige løsningene.
  • Visuelle og estetiske aspekter – Belysningen skal ha tydelig kvalitet som bidrar til å styrke den visuelle estetiske opplevelsen.
  • Anleggets tekniske kvalitet – Anlegget/produktet viser fremragende bruk av teknologi og tekniske komponenter for å oppnå ønsket virkning og hensikt.
  • Bærekraftig tilnærming og miljøvennlige løsninger – Prosjektet eller anlegget skal vise til bærekraftig tilnærming og miljøvennlige løsninger, lavt energiforbruk og god drifts- og vedlikeholdsøkonomi.
  • Universell utforming – Prosjektet synliggjør stor forståelse for det å lage et brukervennlig lysdesign, som inkluderer flest mulig og ikke diskriminerer enkelte brukere. Standardisert kunnskap er kombinert med både utvidet forståelse for visuelle sammenhenger, og forståelse for hvordan løsningene best kommuniserer etter hensiktene.

I bedømmelsen av  produkt eller tekniske løsninger samt åpen klasse vil forslagene bli vurdert ut ifra en helhetlig vurdering av de overstående kriteriene. Juryen vil vektlegge den skrevne søknaden med 50% og det visuelle materialet med 50 %. Ved inhabilitet fra et av jurymedlemmen trer varamedlem inn.

Norsk Lyspris jury 2020

Barbara Szybinska Matusiak, juryleder

NTNU

Matusiak er professor og arkitekt ved Institutt for arkitektur og teknologi, NTNU. Matusiak har 6 års arkitektpraksis og 18 års erfaring som forsker og lærer ved NTNU. Hennes faglig fokus er (Dags)lys i arkitektur. Matusiak har doktorgrad innen dagslys i bygninger og leder faggruppen Lys og Farge: Matusiak er medlem i Lyskulturs faglig organ (NLK).

Arve Olsen, jurymedlem

Light Bureau avd. Skandinavia

Olsen er leder for Light Bureau avd. Skandinavia. Han er utdannet lysdesigner fra Høgskolen i Buskerud og har jobbet for Light Bureau i London siden 2008. Han har spilt en nøkkelrolle i Light Bureaus prosjekter i Europa og Midtøsten.

Hans Øien, jurymedlem

ZG Lighting Norway as

Øien er salgsdirektør hos ZG Lighting Norway AS (Zumtobel/Thorn) hvor han nå har ansvar for hele Zumtobel Group sin organisasjon i Norge. Han er utdannet som elektroingeniør, har en Executive MBA grad, og har jobbet 13 år i ZG. Han innehar ellers et verv som medlem av Norsk Lysteknisk Komité.

Mari Gaasemyr Høvik, jurymedlem

Norconsult

Høvik er prosjektleder for lysdesign hos Norconsult. Hun har mastergrad i Arkitektonisk Lysdesign og Designledelse fra universitetet i Wismar, og har jobbet med prosjektering av lys for interiører og uterom siden 2008. Mari sitter som medlem i Norsk Lysteknisk komité.

Petter Bergerud, jurymedlem

Universitetet i Bergen

Bergerud er arkitekt og professor ved Institutt for design, Fakultet for kunst, musikk og design, Universitetet i Bergen. Han har lyssetting som et fokusområde og var med å starte opp 1001Watt som de siste årene bl.a. har arrangert Fjell Festning Light Festival.

Pål E. Thorstensen, varamedlem

Sweco as

Thorstensen er utdannet belysningsplanlegger fra NTNU og elektroingeniør fra TMIH og arbeider til daglig som belysningsplanlegger i Sweco AS. Pål har har mer enn 25 års erfaring fra belysningsbransjen, og har jobbet med mange ulike prosjekter, alt fra prosjekter innen skole, kontor, sykehus og industri til utendørs prosjekter som sportsanlegg, parker og fasader. 

Meld deg på Lyskulturs nyhetsbrev

Vi deler jevnlig fagartikler, nyheter om våre events, kurs og magasiner. Meld deg på vårt nyhetsbrev og få dette rett i innboksen!