Årets jury

Facebook Twitter LinkedIn Email

Juryen for Norsk Lyspris 2016 er en jury bestående av høy faglig kompetanse, med praktiserende aktører i markedet. Juryleder for Norsk Lyspris 2016 er Are Røysamb, studieleder for Lysdesign fra Høgskolen i Buskerud.

Are Røysamb er studieleder på Høgskolen i Sørøst-Norge, på Bachelorstudiet i lysdesign hvor han også underviser.
Røysamb har jobbet med design, arkitektur og lys siden 2001. Først i Arkitektskap AS og siden i eget firma – LJOS Urban Lighting, med hovedfokus på byrom/plasser/torg og parker. Han har en cand.mag. grad fra AHO og UIO, BA Hons i Product Design fra Saint Martins i London, og Belysningsplanleggerkurs i regi av Lyskultur/NTNU/UMB.

Arve Olsen er leder for Light Bureau avd. Skandinavia.
Olsen er utdannet lysdesigner fra Høgskolen i Buskerud og har jobbet for Light Bureau i London siden 2008. Han har spilt en nøkkelrolle i Light Bureaus prosjekter i Europa og Midtøsten, hvor han med sin skandinaviske tilnærming til design har gjort seg utmerket for sin evne til å jobbe med store overflater samt beholde en minimalistisk stil og øye for detaljer.

Gjermund Sjøsåsen har jobbet i belysningsbransjen siden 1987, og var inntil juni 2016 leder for Seksjon Lysdesign hos ECT AS, og er opprinnelig utdannet elektroingeniør. Gjermund har siden oppstarten av Lysdesignstudiet ved Høgskolen i Buskerud, (nå HSN), i flere perioder hatt ansvaret for undervisningen i et eller flere fag. Han har tidligere hatt lederstillinger hos belysningsleverandørene Glamox og Zumtobel/Thorn. 

Morten Pedersen er lysdesigner i det arkitektoniske lysbyrået Concept Design, og har tidligere jobbet som lysdesigner i Rambøll. Han har god erfaring med prosjekter innen bolig- og næringssektoren, og har en tverrfaglig bakgrunn med prosjekter med både interne og eksterne arkitekter. Morten sitter også som medlem av Lyskulturs Informasjons- og kompetanseutvalg (IKU). 

Tina Therese Larsen er rådgivende arkitekt i Husbanken Region Vest med ansvar for universell utforming. Hun har 10 års erfaring som arkitekt hos HLM Arkitektur AS, og har jobbet med ulike prosjekter, blant annet Halden Fengsel og den nye Høgskolen i Bergen. Larsen er utdannet sivilarkitekt fra Bergen Arkitekthøgskole (1999) og har undervist ved skolen.

Kyrre Andersen (Varamedlem)
Kyrre er kunsthåndverker og førsteemanuesis ved Høgskolen i Oslo og Akershus, ved fakultetet for teknologi, kunst og design. Kyrre er utdannet fra Statens Håndverks og Kunstindustrihøyskole, og har jobbet offentlige utsmykkinger, kunstprosjekter og utstillinger i over 25 år. 

Meld deg på Lyskulturs nyhetsbrev

Vi deler jevnlig fagartikler, nyheter om våre events, kurs og magasiner. Meld deg på vårt nyhetsbrev og få dette rett i innboksen!