Befaring av Fyllingsdalstunnelen

Facebook Twitter LinkedIn Email

Lyskultur arrangerte Lyskultur befarer Fyllingsdalstunnelen i Bergen den 31 januar. Tross orkan, kansellerte fly og togavganger var det 30 oppmøtte som tok turen gjennom tunnelen. Her snakket Kjetil Songstad, representant for Vestland Fylkeskommune om prosessen for hvordan nødutgangen for bybanen ble en gang- og sykkeltunnel. Her fikk vi høre at hele 140 000 syklister og 95 000 gående har brukt tunnelen siden åpningen tidligere i år. Gjennom befaringen var det flere syklende, joggende og gående som passerte. Grupper med idrettslag tok treningen innendørs i tunnelen for å unngå stormen utenfor, og turgrupper gikk samlet fra en ende til en annen og tilbake. 

Fredrik Dale Urke fra Los Elektro fortalte om det tekniske anlegget, og var en stor inspirasjon til hvor investert og dedikert et installatørfirma kan være i en prosess som denne. Prosjektet har hatt som ambisjon å være så miljøvennlig som mulig, med elektriske lifter til montering, miljøvennlig emballasje rundt produkter, og utstyret ble levert med tog i stedet for skip. 

Her har kommunikasjon mellom de forskjellige leddene vært viktig, og lysdesigner Thea Collett fra Light Bureau, og teamet hennes har bidratt med både lysdesign, teknisk belysning, lysprogrammering og grafikk. Tunnelen har en fargesetting som går fra blått i Mindemyren til grønt i Fyllingsdalen. Gjennom tunnelen følger belysningen fargesirkelen. Det er også andre grafiske og belysningselementer for å hjelpe til med orientering og som gjør turen gjennom den 3 kilometer lange tunnelen bedre, som en skulptur i midten av tunnelen, et regnbuetre, som er omringet av et kompass og en klokke som viser hvilket tidspunkt det er i løpet av dagen.

Les mer om befaringen i vårt neste magasin.

Meld deg på Lyskulturs nyhetsbrev

Vi deler jevnlig fagartikler, nyheter om våre events, kurs og magasiner. Meld deg på vårt nyhetsbrev og få dette rett i innboksen!