Befaring av Granåsen Idrettspark

Facebook Twitter LinkedIn Email

19 mars arrangerte Lyskultur region midtnorge befaring av Granåsen idrettspark. Anlegget skal brukes under kommende vinter-VM i 2025.

William Rye Finckenhagen fra Installatøren Fjeldseth AS fortalte om valg som ble gjort ifm. med valg av armaturer, antall armaturer, antall stolper osv. Det er et imponerende anlegg med 214 lyskastere. Alle er på 2000W.

Oppdragsgiver: Trondheim Kommune
Entreprenør: NCC
Konsulenter: Fjeldseth og Multiconsult
Leverandører: Stokkan lys, Siteco, Lysteam og Signify

Tett samarbeid med mellom kunde og entreprenør har resultert til ett flott hverdagsanlegg i Trondheim. Granåsen Idrettspark er ett sammensatt komplekst prosjekt bestående av to hopptårn, åtte hoppteknisk belysningsmaster, dommertårn, arenabygg, driftsbygg, gjenbruksgarasjer, skiskytterarena, skibru og generell infrastruktur til hoppbakker.

Pekka Stokke fra Ljos Studio forklarte bakgrunnen for lyskunsten i bakken. Anlegget har fokus på flerbruk. Fagverket i hopptårnet har tydelig fiskebeinsmønster VVV som igjen lett kan synliggjøre bokstavene VI. 

Ledstripene bytter farge og mønster veldig sakte. Vi fikk det demonstrert det i hurtig tempo, men fagverket bytter lyssetting, farge og intensitet kontinuerlig. Det skal være som at det skjer noe, men at man ikke vet helt hva som skjedde.

Meld deg på Lyskulturs nyhetsbrev

Vi deler jevnlig fagartikler, nyheter om våre events, kurs og magasiner. Meld deg på vårt nyhetsbrev og få dette rett i innboksen!