Befaring av Økern Portal

Facebook Twitter LinkedIn Email

Den 11 oktober var det klart for Lyskultur befarer Økern Portal, med Glamox og Malling & Co Forvaltning AS.

Malling & Co Forvaltning AS ved Eva Sommerseth Jaer, Assisterende Eiendomssjef for Økern Portal, fortalte om bygget, hva det tilbyr for næringen og nærmiljøet, og hvordan de jobber for å skape en samlende plass som er mer enn bare et næringsbygg. Bygget er sertifisert BREEAM Excellent og har energiklasse A. Her dyrkes det frukt og grønnsaker hele året, det resirkuleres og deler av bygget er laget av resirkulerte materialer. Takterrassen er også åpen for alle, slik at publikum også kan bruke den til trening, og dyrking om man leier et område.  

Glamox ved Trine Riiser Falkø, Leder Prosjektteam, fortalte om prosjektets prosess fra hva som var tenkt til hva de endte opp med. 

Trond Antonsen, Teknisk Sjef, viste hvordan den totale tråløse styringsløsningen fungerte. Fra lysstyring på den enkelte armatur/armaturgruppe til hvordan belysningsdataene samles og distribueres, via nett, til en overordnet overvåkning av det totale belysningsanlegget, Glamox Connect. Alle armaturer er på sin side utstyrt med sensor slik at de slår seg av etter noe tid dersom det ikke er personer tilstede. På denne måte sparer byggeier mye energi.
Brukerne kan også, via egen app, få tilgang til styring av lys ved å scanne en QR-kode synlig i rommet eller betjening via egen bryter, f.eks i enkelte møterom. Da kan brukeren overstyre den programmerte lyssettingen. 

Løsningen baserer seg på bruk av en kombinasjon av Bluetooth og Zigbee kommunikasjon. 

Til slutt fortalte Anders Bru, Salgssjef for Sluttbrukerteam og konseptansvarlig for HCL i Glamox, om HCL, Human Centric Lighting, et belysningskonsept Glamox har levert til bygget, som tilpasser lysnivå og fargetemperatur for å forbedre døgnrytmen for de som jobber og oppholder seg innendørs i løpet av en arbeids- eller skolehverdag. Løsningen til Glamox hos Økern Portal har en variasjon fra 3000K til 6000K i løpet av dagen, og lysnivået dimmes opp og ned etter bruk og tidspunkt i løpet av dagen.

Befaringen ble avsluttet med en omvisning rundt i bygget, og på takterrassen.

Meld deg på Lyskulturs nyhetsbrev

Vi deler jevnlig fagartikler, nyheter om våre events, kurs og magasiner. Meld deg på vårt nyhetsbrev og få dette rett i innboksen!