De nominerte til Nordisk Lyspris 2020

Facebook Twitter LinkedIn Email

16.mai markerer UNESCO International Day of Light 2020, et globalt initiativ som skal bidra til forståelsen for viktigheten av lys og rollen det spiller i forskning, helse, kunst og kultur, utdanning og samfunnet forøvrig.

I anledning av den internasjonale Day of light, presenterer vi de nominerte til Nordisk Lyspris 2020. 

Prosjektene som er kvalifiserte til Nordisk Lyspris er nasjonale vinnere fra Danmark, Finland, Island, Norge og Sverige fra de siste to årene. Disse prosjektene representerer det beste av nordisk lysdesign. Nordisk Lyspris fokuserer hovedsakelig på lysdesign og lysinstallasjoner som fremhever de særegne kvalitetene til nordisk lysdesign.

Om prisen
Nordisk Lyspris komiteen består av de fem nordiske lysorganisasjonene Dansk Center for Lys, Suomen Valoteknillinen Seura, Ljostæknifelag Islands, belysningsbransjen i sverige og Lyskultur i Norge. Prisen blir utdelt hvert andre år og formålet er å synliggjøre og feire de spesielt flotte karakteristikkene i nordisk lysdesign.

Nordisk lyspris ble arrangert  for første gang i 2000. Nordisk Lyspris fokuserer hovedsakelig på lysdesign og lysinstallasjoner som fremhever de særegne kvalitetene til nordisk lysdesign, dagslys og kunstig lys som på en eksemplarisk måte kombinerer estetikk, arkitektur, teknologi, kvalitet og energi. 
Originalitet og kreativitet er høyt vektlagt ved evalueringen.

Juryformann
Ourania Georgoutsakou, General Secretary of Lighting Europe
ourania.georgoutsakou@lightingeurope.org +32 471 02 83 22

Jurymedlemmer:
Island – Ágúst Gunnlaugsson 
Norge – Birgitte Appelong
Danmark – Rune Bugge Jensen 
Sverige – Lars Fredén
Finland – Ari Peltola

Link til full beskrivelse av hvert prosjekt:
https://www.nordisklyspris.com/nominations-2020

Link to Press area – NLDA 2020 

Meld deg på Lyskulturs nyhetsbrev

Vi deler jevnlig fagartikler, nyheter om våre events, kurs og magasiner. Meld deg på vårt nyhetsbrev og få dette rett i innboksen!