Faglig påfyll – RoHS-direktivet

Facebook Twitter LinkedIn Email

Fra og med i morgen er det ikke lov å importere og produsere Lysstoffrør med kvikksølv. I dag var det klart for Faglig påfyll om RoHS-direktivet, hvor over 50 deltakere var med både fysisk og digitalt.

Daglig leder Ida Thorendahl ønsket velkommen, og åpnet med at belysning står for rundt 20% av verdens energiforbruk. 

Til å presentere var det først Lyskulturs fagansvarlig, Jens Eddie som redegjorde for RoHS-direktivet og fortalte om prosessen fra demontering til hvordan de ikke gjenvinnes på en god nok måte. Vidar Kvernvold fra SG Armaturen snakket om hvordan det finnes flere løsninger for hvordan man kan imøtekomme RoHS-direktivet. Hvilke fordeler de forskjellige løsningene har, og hvordan det i framtiden vil være krav til EPD på alle produkter, for å skape bærekraftige prosjekter.

Morten Jensen fra Light Bureau snakket om RoHS-direktivet fra en lysdesigners perspektiv, og viktigheten ved å tenke på hvilke muligheter man har når man skal oppdatere og forbedre belysningen i eksisterende bygg. Til slutt var det Erik Hansen fra DSB som fortalte om sikkerhetsperspektivet når man skal bytte fra tradisjonelle lysstoffrør til LED.

Det hele ble avsluttet med spørsmål fra publikum, og en bærekraftig samtale mellom innlederne om hvordan man kan ivareta et lavt karbonavtrykk når prosessen ved å bytte ut armaturene eller lyskildene starter.

Meld deg på Lyskulturs nyhetsbrev

Vi deler jevnlig fagartikler, nyheter om våre events, kurs og magasiner. Meld deg på vårt nyhetsbrev og få dette rett i innboksen!