LAMPSHADE av Snøhetta

Facebook Twitter LinkedIn Email

Installasjonen utfordrer måten vi ser og bruker lys på, med en selvforsynt lyskilde uavhengig av tradisjonelle energikilder.

Arkitektkontoret Snøhetta står bak installasjonen ”LAMPSHADE” som vises frem under ”i Light Marina Bay”, Asias ledende festival innen lys, kunst og bærekraftige løsninger. 

Festivalen varer fra 4. – 27. mars, og samler i år 25 innovative og lysintelligente innslag for å lyse opp den ikoniske Marina Bay i Singapores hovedstad. Lysfestivalen er unik i sitt slag da den fremmer et miljøvennlig ansvar, hvor de deltakende benytter seg av gjenvinnbare materialer og energieffektive lyskilder i sine installasjoner.

Installasjonen lader seg selv på dagtid. Foto: Snøhetta.

Lampeshade er bygget på en idé om miljøvennlig sosialt ansvar hvor installasjonen forsyner seg selv med energi. Installasjonen er formet som en kuppel av bambustre, med et solcelle-anlegg plassert i små celler bestående av det enkle, men kraftige produktet ”SunBell”.

SunBell en portabel solcelle-drevet LED lampe designet av norske Bright Products, og er en lampe designet for de 1.3 milliarder mennesker i verden som lever uten strøm. SunBell vant Norsk Lyspris for sitt bærekraftige design i 2015. 

Utsiden inn
Kuppelens celle-struktur tilbyr en skyggende atmosfære på dagtid, mens den om kvelden fyller innsiden med lys fra over tusen lamper. Det finnes en spenning mens installasjonen lades opp via sollyset på dagtid, før projiserer energien i form av lys etter mørkets frembrudd. 


Et bærekraftig samarbeid
De 1000 SunBell-lampene i installasjonen vil i etterkant av festivalen doneres til familier som lever uten tilgang til strøm. Solcelle-lampen SunBell har et unikt og multifunksjonelt design, hvis bruksområder blant annet innebærer takbelysning, leselykt og telefonlader. Bright har vunnet 9 internasjonale priser for produktet som er spådd et bruksområde over hele verden. 

Les mer om festivalen her: www.ilightmarinabay.sg

1000 SunBell solcelle-lamper er fast montert i kuppelen. Foto: Snøhetta.

Meld deg på Lyskulturs nyhetsbrev

Vi deler jevnlig fagartikler, nyheter om våre events, kurs og magasiner. Meld deg på vårt nyhetsbrev og få dette rett i innboksen!