Nå kan du søke Norsk Lyspris 2021!

Facebook Twitter LinkedIn Email

Norsk Lyspris er den gjeveste hedersutmerkelsen innen lysdesign og belysningsprodukter i Norge, og den deles ut i fem kategorier på Lysets Dag på DOGA den 17. November.

– I år vil vi særlig oppmuntre lysdesignere og prosjekterende som jobber hos leverandører til å søke, da det finnes mange flotte prosjekter som ikke har blitt fanget opp av Norsk Lyspris. Nå oppfordrer vi disse til å komme mer på banen, sier daglig leder i Lyskultur Katia Valerie Banoun.

Bærum kommune ved Ole Johan Røstvold (t.v.) og Geir Andreas Bjartland (t.h.)

Oppdragsgivere som satser på lysdesign
I fjor mottok også vinnerprosjektenes oppdragsgivere vinnerplakett. Dette er fordi ønsker å fremme bruk av faglig ekspertise innen belysning. Investering i lysdesign kan gi stor estetisk, økonomisk og miljømessig merverdi til prosjekter og produkter. Les om de fire oppdragsgiverne som vant Norsk Lyspris i 2020 her.

Vinnere av Norsk Lyspris blir dessuten nominert videre til kåring av Nordisk Lyspris, som arrangeres i samarbeid med de fire andre belysningsorganisasjonene i Norden annethvert år.

– Å vinne Norsk Lyspris gir mye positiv oppmerksomhet for alle aktører i prosjektet, sier Katia Valerie Banoun, – Vi får alltid inn varierte og innovative prosjekter fra hele landet!

Lysets dag 2021
Den årlige tildelingen av Norsk Lyspris og diplomer, som deles ut på Lysets dag 17. november, løfter frem noen av de beste innen norske lysprosjekter og -produkter. Norsk Lyspris er viktig i kommunikasjonen med omverden for å synliggjøre hva gode lysprosjekter og -produkter gir av merverdi. Norsk Lyspris legger standarden for hva som er et godt lysprosjekt, hvor det tverrfaglige samarbeidet er avgjørende for sluttresultatet. Slik er Norsk Lyspris med på å styrke belysningens rolle i utformingen av morgendagens Norge.

Kort om Norsk Lyspris
Norsk Lyspris ble etablert av Lyskultur i 2001 og er en årlig begivenhet. Norsk Lyspris er en hederspris, som kårer vinnere og diplomer i fem klasser. Norsk lyspris kåres i kategoriene «Beste utendørsprosjekt», «Beste innendørsprosjekt», «Beste produkt eller tekniske løsning», «Norsk lyspris – UNG» og «Åpen klasse».Vinnere og diplomer blir kåret av en uavhengig jury av utøvende aktører i bransjen. Én av vinnerne av Norsk Lyspris har mulighet til å bli nominert videre til Nordisk Lyspris.

Søknadsfrist 15. september!

Gå til søknaden her

Se årets jury her

Se tidligere vinnere her


Meld deg på Lyskulturs nyhetsbrev

Vi deler jevnlig fagartikler, nyheter om våre events, kurs og magasiner. Meld deg på vårt nyhetsbrev og få dette rett i innboksen!