Nordisk Lyspris 2022

Facebook Twitter LinkedIn Email

6. September skal vinneren av Nordisk Lyspris kåres i Stockholm. Nordisk lysdesign er en integrert del av skandinaviske designtradisjoner – minimalistisk skjønnhet og funksjonalitet. Nordisk lysdesign har sin egen, helhetlige og menneskesentrerte tilnærming, hvor løsningene i prosjektet skaper mye mer enn bare energibesparelser og oppfylte standarder.

Prosjektene som er kvalifiserte til Nordisk Lyspris er nasjonale vinnere fra Danmark, Finland, Island, Norge og Sverige fra de siste to årene. Disse prosjektene representerer det beste av nordisk lysdesign. Nordisk Lyspris fokuserer hovedsakelig på lysdesign og lysinstallasjoner som fremhever de særegne kvalitetene til nordisk lysdesign.

Nominerte fra Norge

Tana Bru

Foto: Zenisk

Nidaros Domkirke

Foto: Thomas Karlsnes

Om prisen
Nordisk Lyspris komiteen består av de fem nordiske lysorganisasjonene Dansk Center for Lys, Suomen Valoteknillinen Seura, Ljostæknifelag Islands, belysningsbransjen i Sverige og Lyskultur i Norge. Prisen blir utdelt hvert andre år og formålet er å synliggjøre og feire de spesielt flotte karakteristikkene i nordisk lysdesign.

Nordisk lyspris ble arrangert  for første gang i 2000. Nordisk Lyspris fokuserer hovedsakelig på lysdesign og lysinstallasjoner som fremhever de særegne kvalitetene til nordisk lysdesign, dagslys og kunstig lys som på en eksemplarisk måte kombinerer estetikk, arkitektur, teknologi, kvalitet og energi. Originalitet og kreativitet er høyt vektlagt ved evalueringen.

Se full beskrivelse av hvert prosjekt som er nominert til Nordisk Lyspris her: https://www.nordisklyspris.com/nominations-2022

Lyskultur ønsker alle de nominerte lykke til!

Meld deg på Lyskulturs nyhetsbrev

Vi deler jevnlig fagartikler, nyheter om våre events, kurs og magasiner. Meld deg på vårt nyhetsbrev og få dette rett i innboksen!