Ny revidering av publikasjon nr. 7

Facebook Twitter LinkedIn Email

Nå tilgjengelig digitalt

Lyskulturs publikasjon nr. 7 Nødlys/ledesystemer er en omarbeidet og oppdatert versjon av tidligere publikasjon om nødlys/ledesystemer, og er tilgjengelig i vår nye digitale Lysveilder. Lysveilederen er et alt-i-ett digitalt oppslagsverk innen lys og belysning. Her har vi samlet alle våre publikasjoner og faktaark, og innholdet vil kontinuerlig oppdateres.

Innholdet i den reviderte publikasjon nr. 7 Nødlys/ledesystemer er vesentlig basert på revisjon av NS 3926-1:2017, og bygger videre på europeiske og Norske standarder vedrørende nødlys/ledesystemer, som NS-EN 1838:2013, NEK EN 50171, NEK EN 50172 og NEK EN 60598-2-22. Publikasjonen tar for seg prosessen rundt søknad, prosjektering, utførelse og bruk. I tillegg tar den for seg kontroll og vedlikehold av landbaserte systemer.

Formålet med publikasjonen «Nødlys/ledesystemer» er å være en guide i prosessen rundt søknad, prosjektering, utførelse og bruk samt kontroll og vedlikehold av landbaserte systemer. Systemene har som primæroppgave å ivareta personsikkerheten for de som oppholder seg i bygninger hvor dette er et krav eller ønsket installert.

Publikasjonen er den 8 . i rekken etter at Lyskultur ved Norsk Lysteknisk Komité (NLK) i 1975 tok initiativ til å utarbeide en guide innenfor dette viktige fagområdet. Et fagområde hvor kompleksitet har blitt langt større de siste årene.

Revideringer og oppdateringer av våre publikasjoner vil nå kun være tilgjengelig i vår digitale Lysveileder.

Les den reviderte publikasjonen i Lysveilederen (krever pålogging/registrering)

Meld deg på Lyskulturs nyhetsbrev

Vi deler jevnlig fagartikler, nyheter om våre events, kurs og magasiner. Meld deg på vårt nyhetsbrev og få dette rett i innboksen!