Lysstoffrør er snart historie

Facebook Twitter LinkedIn Email

Lys- og elektrobransjen estimerer at mellom 8 – 10 millioner lysarmaturer blir berørt som følge av utfasingen av lysstoffrør og kompaktlysrør. Utfasing er i full gang og fra og med 25. august i år vil det ikke være tillatt å produsere eller importere noen typer lysstoffrør eller kompaktlyssrør i alle EU og EØS land. Dette er et resultat av RoHS direktivet hvis hensikt er å begrense bruk og spredning av farlige stoffer, i dette tilfellet kvikksølv.

Lyskultur, EFO og Nelfo har laget en informasjonsbrosjyre om RoHS direktivet som forteller litt om bakgrunnen for utfasing, hvilke alternativer som finnes og hvordan dere kan komme i gang med konvertering til LED.

Med dagens strømpriser har det aldri vært kortere nedbetalingstid på et nytt lysanlegg så ta kontakt med din elektriker i dag og legg en god framtidsrettet plan, gjerne i samråd med en rådgiver og en belysningsleverandør.

Lykke til med konverteringen til mer miljøvennlig og bærekraftig belysning!

Last ned PDF av brosjyren her.

Meld deg på Lyskulturs nyhetsbrev

Vi deler jevnlig fagartikler, nyheter om våre events, kurs og magasiner. Meld deg på vårt nyhetsbrev og få dette rett i innboksen!