Satte norsk lysbransje på kartet i Australia

Facebook Twitter LinkedIn Email

Lyskultur blant feature speakers under 2019 Australian Smart Lighting Summit.

Lyskulturs Katia Valerie Banoun var blant hovedtalerne under Australian Smart Lighting Summit i august 2019, og ble lagt merke til med mantraet “riktig lys, til riktig sted, til riktig tid”

Temaet for innlegget var Lighting Europes Road map 2025 og hvilken betydning dette har for Lyskulturs medlemmer, Smart lighting for humans og Nordic light.

– Dette var en gyllen mulighet til å sette oss på det internasjonale kartet som en viktig aktør for belysningsbransjen. Foredraget har resultert i en rekke henvendelser og internasjonale kontakter innen belysning og byutvikling fra store offentlige virksomheter og bedrifter, sier daglig leder i Lyskultur, Katia Valerie Banoun.

Gjorde inntrykk

Hun ble invitert til den anerkjente konferansen i lys av Lyskulturs medlemskap i LightingEurope og fordi hun nylig ble valgt til styremedlem i LightingEurope.

I foredraget snakket Banoun om viktigheten av “riktig lys, til riktig sted, til riktig tid”. Hun satte fokus på planlegging av lys hvor mennesket er i sentrum, og at ny teknologi og LED muliggjør dette på en mye bedre måte enn tidligere, og er et viktig verktøy for god belysning.

– Alle presentasjoner var mer enn relevante inn i det globale klimaet rundt urban belysning og offentlig gatebelysning, men det var presentasjonen til Katia Valerie Banoun fra Lyskultur i Norge som gjorde mest inntrykk på meg, uttalte Anne Nygaard Jedzini etter at konferansen var slutt. Hun er Suncils salgsdirektør i Australia og medstifter av næringsrådet for Danmark og Australia.

Tydelig trend blant utstillerne

Australian Smart Lighting Summit ble arrangert for syvende gang, og har som mål å fremheve smarte belysningsinitiativer og den nyeste utviklingen innen urban belysning og offentlig gatebelysning. Årlig deltar omkring 200 personer under kongressen, som i år fant sted i Melbourne Convention & Exhibition Centre 28. og 29. august. 

– Den største trenden blant utstillerne var helt klart solcelledrevne veilysarmaturer, avslutter daglig leder i Lyskultur, Katia Valerie Banoun.

Meld deg på Lyskulturs nyhetsbrev

Vi deler jevnlig fagartikler, nyheter om våre events, kurs og magasiner. Meld deg på vårt nyhetsbrev og få dette rett i innboksen!