Siste nummer av magasinet Lyskultur er ute nå

Facebook Twitter LinkedIn Email

Lys og bærekraft
I tre dager fra 22-24 mai har Oslo huset Urban Future Global Conference hvor 2500 Citychangers møttes til et spekket program om miljø og bærekraftig utvikling av byer. Vi er i begynnelsen av den raskeste urbaniseringsprosessen som er dokumentert i historien, og forvandler planeten fra 200 land til 600 byer, ifølge Dr. Kjell Nordstöm. Disse 600 byene, eller bysentrene, vil utgjøre 80-85 prosent av verdens befolkning og for 90-95 prosent av verdens BNP innen de neste 30 årene. Storbyer utgjør mer enn 75% av all klimagassutslipp. Oslo er Nord-Europas raskest voksende byer. Miljøvennlig og bærekraftig belysning blir avgjørende fremover. God belysning er smart belysning når det øker sikkerhet, gir et godt lysmiljø på riktig sted til riktig tid. Les mer om Urban Future Conference i magasinet

Lysets dag 20. november
Lyskultur har satt bærekraft og miljø på agendaen og Lysets dag 20. november på Doga har også dette som tema. Første Keynote er booket. Daan Roosegaarde er en nederlandsk kunstner og innovatør, og en kreativ tenker som utvikler sosiale design som utforsker relasjoner mellom mennesker, teknologi og rom. Roosegaarde har latt seg inspirere av naturens gaver, som ildfluer og lysende glassmaneter, helt siden barndommen. Fascinasjonen for natur og teknologi gjenspeiles i hans ikoniske designarbeider, som Smart Highway, Waterlicht og Smog Free Project. Les mer om Lysets dag i magasinet.

Ny utvidet underkategori og bærekraftig tilnærming for Norsk Lyspris
Nå er søknadsskjema til Norsk Lyspris åpnet. For å sette fokus på gode belysningsprodukter og tekniske løsninger på markedet har Lyskultur utvidet Norsk Lyspris – Beste produkt og teknologisk løsning med følgende tre underkategorier: Norsk Lyspris – Beste produkt (innendørs og utendørs) Norsk Lyspris – Beste spesialdesignet produkt til prosjek og Norsk Lyspris – Beste tekniske løsning. Et av vurderingskriteriene er endret til: Bærekraftig tilnærming og miljøvennlige løsninger. Prosjektet eller anlegget skal vise til bærekraftig tilnærming og miljøvennlige løsninger, lavt energiforbruk og god drifts- og vedlikeholdsøkonomi. Med dette ønsker Lyskultur å synliggjøre belysningens viktige rolle i en bærekraftig utvikling i samfunnet. Søknadsfrist er 15. september.

Da gjenstår det kun å ønske alle lesere god lesning og en fantastisk sommer!

Lederen er publisert i Magasinet Lyskultur 02/2019. Magasinet distribueres fire ganger i året til Lyskulturs medlemmer (gratis) og abonnenter, og er i tillegg til salgs hos utvalgte Narvesenutsalg.

Kjøp siste nummer:
Siste nummer kan bestilles separat frem til nytt nummer er i salg. Bestill siste nummer her.

Få full tilgang til alle artikler i Norges eneste spesialmagasin for belysningsbransjen
Bestill her

Meld deg på Lyskulturs nyhetsbrev

Vi deler jevnlig fagartikler, nyheter om våre events, kurs og magasiner. Meld deg på vårt nyhetsbrev og få dette rett i innboksen!