Spillselskap vant Svenska Ljuspriset

Facebook Twitter LinkedIn Email

ÅF Lighting står bak lysdesignet til det svenske spillselskapet King sine nye kontorer i Stockholm sentrum. 

Det svenske spillselskapet King sine nye kontorer i Stockholm sentrum ble tildelt Svenska Ljuspriset under prisutdelingen som fant sted under Ljusets dag i Stockholm 6. september.

– Prosjektets visjon var ”et kvalitativt, heftig kontor, fyllt med opplevelser utover det vanlige”, heter det i jurybegrunnelsen. Prosjektet beskrives som en totalopplevelse der grensen mellom virkelighet og fiksjon utviskes, med et samspill mellom innredning og lyssetting som inspirerer og tilbyr utmerkede forutsetninger for et kreativt arbeidsmiljø.

King er et ledende svensk spillselskap som utvikler spill for den mobile verden. Spillselskapet står blant annet bak suksessen Candy Crush Saga, og har utviklet mer enn 200 spill i over 200 land.


Kings prosjektteam. Foto: Johan Kindbom.

Øvrige finalister til Svenska Ljuspriset var: Konserthuset Malmø Live, Stockholms Rådhus og Rådhusparken og Trafikplats Spillepengen i Malmø. Finalistene mottok hederspris ved utdelingen.

Om Svenska Ljuspriset:
Svenska Ljuspriset er en prisutdeling som gir oppmerksomhet til det høye nivået av belysningsplanlegging i Sverige, og vil løfte frem prosjekter hvor lys anvendes på en beundringsverdig måte for å forsterke anleggets funksjon og arkitektur. Prisutdelingen har en lang tradisjon, og deles ut for 24 året på rad. Arrangører av prisutdelingen er de tre belysningsselskapene Sydsvenska, Västsvenska og Svenska Belysningssälskapet, sammen med tidsskriftet Ljuskultur.

Meld deg på Lyskulturs nyhetsbrev

Vi deler jevnlig fagartikler, nyheter om våre events, kurs og magasiner. Meld deg på vårt nyhetsbrev og få dette rett i innboksen!