Nytt magasin ute nå

Facebook Twitter LinkedIn Email

Hvem har ansvar for lysforurensing?
Dette har vært en het potet det siste året og vi i Lyskultur har deltatt både i debatt i media og på eteren. Vi har tatt saken videre opp på myndighetsnivå og diskutert dette med statssekretær Heidi Nakken fra Kommunal- og
moderniseringsdepartementet, og med Klima- og miljødepartementet.

Vi i lysbransjen har ansvaret for å planlegge, prosjektere og levere god belysning som forhindrer lysforurensing. Kunnskapen våre medlemmer besitter og bruk av kvalitetsprodukter og lysstyring vil redusere lysforurensing betraktelig. Myndigheter må stille krav til byggherre om å ivareta høy belysningskvalitet, og det må bli slutt på at dette blir en salderingspost i bygg- og anleggsprosjekter. Vi har påpekt mangelfull lovgivning på området som et av problemene på dagens situasjon.
Les mer på side 36.

Bærekraft
Belysning kan brukes som et viktig verktøy for å oppnå 11 av FNs 17 bærekraftsmål før 2030. Lyskultur har definert 10 grunner til hvorfor god belysning bør prioriteres av beslutningstakere på nasjonalt og internasjonalt nivå. Disse grunnene henger tett sammen med FNs mål og reflekterer vår felles visjon om et mer bærekraftig samfunn.
Les mer på side 22.

Rekordmange søknader til Norsk Lyspris
Bærekraft vil også være temaet på Lysets dag hvor vi kårer Norsk Lyspris. Forhåpentlig blir dette den siste gang Lysets Dag kun blir digitalt streamet nå som verden igjen har begynt å åpne opp igjen. Vi har invitert arkitekt Siri Zanelli som vil sparke i gang det hele med å fortelle hvordan vi i lysbransjen kan inkludere bærekraft i hverdagen.

Juryen har hatt en omfattende jobb med å gå gjennom søknadsbunken, men nå er de nominerte klare. Vi mottok totalt 46 søknader i år til 7 kategorier. 21 prosjekter har gått videre og vil kjempe om å vinne Norsk Lyspris. De vil delta på kåringen av Norsk Lyspris 2021 på Doga 17. november.
Se de nominerte på side 8.

Vi sees digitalt på lyskultur.no 17. november klokken 16:00!

Lederen er publisert i Magasinet Lyskultur 03/2021. Magasinet distribueres fire ganger i året til Lyskulturs medlemmer (gratis) og abonnenter.

Kjøp siste nummer:
Siste nummer kan bestilles separat frem til nytt nummer er i salg. 

Bestill siste nummer her

Abonner på magasinet her

Få full tilgang til alle artikler i Norges eneste spesialmagasin for belysningsbransjen
Bestill her

Meld deg på Lyskulturs nyhetsbrev

Vi deler jevnlig fagartikler, nyheter om våre events, kurs og magasiner. Meld deg på vårt nyhetsbrev og få dette rett i innboksen!