24 Lysstyring

Facebook Twitter LinkedIn Email

Veilederen har som formål å danne et basisgrunnlag for forståelse av lysstyring og problemstillingene som er aktuelle i henhold til dagens krav for teknologi og energieffektivitet. Veilederen skal også gi et felles grunnlag for samhandling mellom de ulike målgruppene for veilederen.

I denne veilederen har vi i hovedsak behandlet lysstyringssystemer for arkitektur og interiørbelysning, vei og utendørsbelysning. Systemer for kontroll av belysning i underholdningsbransjen er ikke en del av denne publikasjonen, selv om mye av teknologien benyttes i begge bransjer. Veilederen vil derfor primært omhandle belysning i næringsbygg, offentlige bygg, veier, gater og plasser. Lysstyring for boliger og hytter er behandlet i egne publikasjoner. Den gir videre nyttige prosesser frem mot vellykkede løsninger.

Veilederen gir en grunnleggende forståelse for lysstyring og aktuelle problemstillinger i henhold til dagens krav. Den reviderte veilederen er oppdatert på ny teknologi og nye standarder. Formålet er å gi råd, veiledning og kompetanse til alle som prosjekter, leverer, installerer eller bestiller lysstyringsanlegg.

Revideringen av publikasjon nr. 24, Lysstyring bygger på og erstatter tidligere publikasjon nr. 24, Lysstyring 1. utgave fra 2004. 

Inneholder blant annet:

  • Hvorfor lysstyring?
  • Hensyn til energi
  • Planlegging
  • Behovstilpasninger og visuelle effekter
  • Lyskilder
  • Reguleringsprinsipper
  • Styresystemer/feltbuss-systemer

Publikasjon 24 Lysstyring er nå kun tilgjengelig digitalt, søkbar via Lysveilederen og på PDF hos Standard Online.

2. utgave 2019

Meld deg på Lyskulturs nyhetsbrev

Vi deler jevnlig fagartikler, nyheter om våre events, kurs og magasiner. Meld deg på vårt nyhetsbrev og få dette rett i innboksen!