7 Nødlys/ledesystemer

Facebook Twitter LinkedIn Email

Publikasjonen tar for seg prosessen rundt søknad, prosjektering, utførelse og bruk samt kontroll, ettersyn og vedlikehold av landbaserte ledesystemer.

Publikasjonen omfatter flere typer løsninger, ikke bare de tradisjonelle elektriske nødlyssystemer. Dette gjør den fleksibel, gjennom å dekke både preaksepterte og alternative løsninger. Etterspørselen etter tidligere publikasjoner har vært stor, og viser fortsatt at denne er den mest benyttede guide innenfor nødlys/ledesystemer.

Innholdet i den reviderte publikasjon «nr. 7 Nødlys/ledesystemer» er vesentlig basert på revisjon av NS 3926-1:2017, og bygger videre på europeiske og Norske standarder vedrørende nødlys/ledesystemer, som NS-EN 1838:2013, NEK EN 50171, NEK EN 50172 og NEK EN 60598-2-22.

Alle som prosjekterer nødlys og ledesystemer vil ha stor nytte av denne publikasjonen.

Inneholder blant annet:

  • Brannfaglig vurdering i henhold til lover og forskrifter
  • Roller og krav
  • Ledesystemer i henhold til NEK EN 50172/NS-EN 1838
  • Ledesystemer i henhold til NS3926
  • Prosjekteringsveiledning

Publikasjon 7 Nødlys/ledesystemer er nå kun tilgjengelig digitalt, søkbar via Lysveilederen og på PDF hos Standard Online.

Utgave nr. 8 2018

Meld deg på Lyskulturs nyhetsbrev

Vi deler jevnlig fagartikler, nyheter om våre events, kurs og magasiner. Meld deg på vårt nyhetsbrev og få dette rett i innboksen!