Medlem

Universitetet i Bergen

Fakultet for kunst, musikk og design (KMD) tilbyr utdanninger på bachelor-, master- og ph.d.-nivå fundert på høyt anerkjent kunstnerisk utviklingsarbeid og forskning.

Vi utdanner framtidens kunstnere, designere, utøvende musikere, komponister, musikkterapeuter, musikkvitere, kuratorerer, musikk- og kunstpedagoger.

Fakultetet har rundt 700 studenter og 190 ansatte. Den faglige virksomheten er organisert i tre institutter (kunst, musikk og design) med felles administrasjon. Instituttene har både vitenskapelige og kunstneriske stipendiater. UiB fikk høsten 2018 på plass et nytt kunstnerisk ph.d.-program, som medførte en ytterligere styrking av fakultetet.

Fagmiljøene innen kunst og design er samlokalisert i et nytt bygg, spesialtegnet for virksomheten av Snøhetta. UiB arbeider for å etablere et eget bygg for Griegakademiet – Institutt for musikk på nabotomten i Møllendal.

KMD samarbeider med mange ledende institusjoner, lokalt, nasjonalt og internasjonalt.

Kompetanseområder

Lysdesign

Utvalgte lysprosjekter

Informasjon

Universitetet i Bergen
PB 7800
5020 Bergen

T: 978 615 031
W: https://kmd.uib.no/no/forside

Meld deg på Lyskulturs nyhetsbrev

Vi deler jevnlig fagartikler, nyheter om våre events, kurs og magasiner. Meld deg på vårt nyhetsbrev og få dette rett i innboksen!