Jury for Norsk Lyspris 2024

Facebook Twitter LinkedIn Email

Vi er stolte av å kunne presentere årets jury for Lyskulturs hedersutmerkelser innen lysdesign og belysningsprodukter i Norge! Årets jury er satt sammen av sterkt engasjerte profesjonelle utøvere med bred tverrfaglig kompetanse. Sammen har de et solid grunnlag for å vurdere søknadene. Disse satt også i juryen i 2023.


Juryens vurderinger baseres på konsept, funksjonalitet, visuelle og estetiske aspekter, teknisk kvalitet, bærekraft og universell utforming.

Vi åpner for søknader i august.
Siste frist for å sende inn søknader til Norsk Lyspris er 15. september 2024 ved midnatt.

Morten Dahl-Hansen – Juryleder

Morten Dahl-Hansen er Markedssjef Arkitektur i Glamox hvor han har vært ansatt siden 2000. Her er han kundeansvarlig for arkitekter i Norge, og samarbeider med arkitektene i konkrete prosjekter, for å skape optimale lysløsninger som samtidig fremhever arkitekturen.

Dahl-Hansen er siviløkonom fra Universitet i Lund, og har tidligere jobbet med design, produktutvikling og markedsføring i bedrifter som IKEA, Nidar Bergene, Vingreiser, Jordan og Luxo.

Karen Kråkevik – Jurymedlem

Karen Kråkevik har mer enn 15 års erfaring innen belysningsbransjen.
Hun utdannet lysdesigner fra Høyskolen i Buskerud i 2009 etterfulgt av ett år i Lyskultur. Etter dette jobbet hun hos Ingeniør Per Rasmussen AS før overgang til Asplan Viak AS.

Hun jobber nå som senior Lysdesigner med svært varierende prosjektportefølje både inne- og utendørs og Sitter som medlem i Lyskulturs Informasjons- og kompetanseutvalg (IKU).

Hans Øien – Jurymedlem

Hans Øien er Daglig leder i Zumtobel/Thorn Norge hvor han har jobbet i 17 år, og leder den norske organisasjonen. Han er elektroingeniør, med en MBA grad. Øien har sittet som medlem i Lyskulturs faglige komité NLK.

Pål E. Thorstensen – Jurymedlem

Pål Thorstensen har 30 års erfaring i lysbransjen, hvorav de siste 11 årene i Sweco som senior belysningsplanlegger.

Han har sin utdannelse fra høyskolen i Telemark samt videreutdannelse i belysning fra NTNU.

Han har lang erfaring med design av innendørs og utendørs belysningsanlegg, både fra leverandør- og rådgiversiden, og har jobbet med mange ulike prosjekter og belysningskonsepter innen f.eks sykehus, næring, offentlig bygg, sportsanlegg og parker.

Bulut Bukum – Jurymedlem

Bulut Buküm er utdannet lysdesigner med bachelorgrad fra Universitetet i Buskerud og Vestfold og mastergrad i «Lighting Design and LED Technology» fra Politecnico di Milano i Milano, Italia.

Gjennom årene har han jobbet i Osram/Siteco som lysdesigner og har vært ansvarlig koordinator for designavdelingen i Skandinavia. Nå jobber han som lysdesigner hos iGuzzini.

Som en del av et team har han bidratt til revisjonen av Lyskulturs veiledning publikasjon «1B Luxtabell 2022». Han er også medlem av Norske Lysdesignere (NL) og har bidratt til NL som komite- og styremedlem.

Peter Schmidt Selmer-Eide – Jurymedlem

Peter S. Selmer-Eide har studert lysdesign ved Høgskolen i Buskerud og er snart ferdig med sin master i urban tjenestedesign ved NTNU. Han har jobbet med lys for event, teater og scene siden 2006 og med arkitektonisk lysdesign siden 2012. Han har jobbet som rådgiver for COWI, og deretter startet opp det norske kontoret for REBEL LIGHT. De siste årene har han jobbet som universitetslektor på USN, Arkitektonisk lysdesign, samtidig som han har skrevet sin master.

Heidi Skogstad Messiha – Varamedlem

Heidi Messiha er utdannet som lysdesigner ved Høgskolen i Buskerud (nå USN).Hun har jobbet som lysdesigner i 14 år hvor 11 av dem har vært i Norconsult.

Hos Norconsult er hun gruppeleder for lysdesign og jobber med prosjektering av både utendørs- og innendørsbelysning.

Meld deg på Lyskulturs nyhetsbrev

Vi deler jevnlig fagartikler, nyheter om våre events, kurs og magasiner. Meld deg på vårt nyhetsbrev og få dette rett i innboksen!