Norsk Lyspris gir oss et kvalitetsstempel

Facebook Twitter LinkedIn Email

Østbanehallens belysningskonsept opplever fortsatt stor interesse fra alle verdenshjørner. Lysdesigner Morten Jensen mener Norsk og Nordisk Lyspris er grunnen.

Det er fire år siden gjenåpningen av Østbanehallen i Oslo, og fire år siden ÅF Lighting nådde helt til topps i både Norsk Lyspris og Nordisk Lyspris for sitt arbeid med belysningen i det ærverdige stasjonsbygget. 

– Vi blir kontaktet fra alle verdenshjørner den dag i dag av folk som vil vite mer. Prosjektet er veldig bra, men de to lysprisene er helt klart den største bidragsyteren til at arbeidet vårt med Østbanehallen fortsatt spres rundt i verden, sier Morten Jensen, daglig leder og Head of Design i ÅF Lighting.

Kvalitetsstempel

Jensen og kollegene i ÅF Lighting er blant spydspissene i bransjen, og har fått en rekke norske og internasjonale lysdesign-priser for sitt arbeid. 

De prioriterer hvert år å bruke tiden det tar å søke med flere prosjekter til Norsk Lyspris.

– Norsk Lyspris henger høyt i det norske markedet. Å vinne Norsk Lyspris gir oss et kvalitetsstempel som aktør, sier Jensen.

Han trekker samtidig frem at én av vinnerne av Norsk Lyspris har mulighet til å bli nominert til Nordisk Lyspris. 

– Da er plutselig døren åpnet til den internasjonale scene. Med Østbanehallen har vi virkelig fått erfare hvor verdifullt det er å komme ut over landegrensen, både for ÅF Lighting og hele bransjen i Norge, sier Jensen.

Selvskreven på Lysets dag

Norsk Lyspris deles ut under Lysets dag, som i år er på DOGA 11.november.

Skal du på Lysets dag?

– Ja, absolutt. Det er den viktigste møteplassen i Norge for oss som jobber med lys og belysning. Arrangementet er inspirerende og med på å sette viktigheten av god lysdesign på agendaen, sier Jensen.

Han brenner for at lysdesign skal komme tidlig inn i prosjekter.

– Lys er viktig i ethvert miljø – uansett hvor vi er. Men lysdesign er et eget fag, og det er viktig at vi får frem dette slik at arbeid med lys og belysning blir prioritert og kommer tidlig inn i byggeprosjekter, sier Jensen.

Morten Jensen er daglig leder og Head of Design i ÅF Lighting (NO), og har over 25 års erfaring som belysningsrådgiver. Han er medlem av Norsk Lysteknisk Komite og har mottatt flere internasjonale lyspriser. Morten har hatt mange større oppdrag for myndigheter, byggherrer og arkitekter om design og utvikling av belysningsløsninger. Hans mangeårige erfaring med å omsette ideer, konsepter og lysdesign til bærekraftige tekniske løsninger gjør ham til en etterspurt prosjektleder og foredragsholder.

Les mer om Norsk Lyspris:

Meld deg på Lyskulturs nyhetsbrev

Vi deler jevnlig fagartikler, nyheter om våre events, kurs og magasiner. Meld deg på vårt nyhetsbrev og få dette rett i innboksen!