Slik fikk designstudentene Julie (23) og Elise (25) en kickstart på karrieren

Facebook Twitter LinkedIn Email

Julie G. Sørensen og Elise Sandvik har allerede gjort seg bemerket i norsk lysbransje. Nå røper de hvordan.

– Det har vært en overveldende opplevelse, og et unikt møte med en spennende og kul bransje, som vi unner alle studenter å oppleve, sier Julie G.Sørensen.

De er masterstudenter i produktdesign på OsloMet, og fikk idéen om et lysprodukt etter en workshop om tekstileksperimentering. Idéen var å bruke tekstil til å lage en dempet og lun atmosfære, og skape belysning med en beroligende effekt.

Kalte konseptet for «Hattifnatt»

På samme tid fikk de mail fra læreren på studiet om muligheten for å søke Norsk Lyspris UNG for studenter og personer under 35 år. Både konsepter og prototyper godkjennes.

De bestemte seg for å ta idéen videre. Konseptet fikk navnet «Hattifnatt» og skisser ble deretter sendte inn til Norsk Lyspris.

Lampen Hattifnatt

– Bransjen ønsker å løfte frem unge lysdesignere. Vi føler at vi både har en plass i dette etablerte klientell, og at vi kan tilføre noe nytt, sier Julie.

Prisen deles ut under arrangementet «Lysets Dag», som er årets viktigste fagkonferanse og møteplass for alle som jobber med lys og belysning i Norge, med mellom 200 og 300 personer tilstede.

Her fikk Julie og Elise et diplom og muligheten til å presentere idéen sin.

Ble en umiddelbar snakkis

– De ble en umiddelbar snakkis, sier arrangør Katia Banoun i interesseorganisasjonen Lyskultur. 

– De har virkelig blitt lagt merke til og fått en kickstart på karrieren sin. Lysbransjen opplevde at Elise og Julie hadde en annen tilnærming til lysdesign enn andre, og at de klarte å visualisere idéen sin på en veldig god måte. De hadde en av de beste presentasjonene i løpet av kvelden, og kom som et frisk pust, sier Katia.

Nå oppfordres flere studenter til å hoppe ut i det og søke med de gode ideene sine for å vise seg frem overfor bransjen.

 – Det var en gøy opplevelse og et veldig proft arrangement. Nå er vi i oppstarten av en bedrift, Kuriøs Studio, som en oppfølger til prosjektet. Vi skal stille ut møbler på Designer Saturday på KHiO, skapt i samme ånd som Hattifnatt-lampen, sier Julie.

SØK NÅ: Nå kan du søke Norsk Lyspris UNG – og bli synlig i bransjen og få en kickstart på karrieren. Ingen prosjekter er for små, og både konsepter og prototyper godkjennes.

Søknadsfrist 15.september

Har du spørsmål? Ta kontakt med Josephine Schøyen på Josephine.schoyen@lyskultur.no (ps. det finnes ingen dumme spørsmål)

Meld deg på Lyskulturs nyhetsbrev

Vi deler jevnlig fagartikler, nyheter om våre events, kurs og magasiner. Meld deg på vårt nyhetsbrev og få dette rett i innboksen!