Søknadsrekord for Norsk Lyspris!

Facebook Twitter LinkedIn Email

Norsk Lyspris ble etablert av Lyskultur i 2001 og er en årlig begivenhet. Prisutdelingen finner sted på Lysets dag, som i år avholdes den 17. november. Norsk Lyspris fremhever innovative, veldesignede og vel utførte lysprosjekter og -produkter i Norge. Noen tidligere vinnere er Naturhistorisk museum i Bergen, Farrisbrua, restauranten Under Lindesnes, Biblo Tøyen, Østbanehallen, lampen Sun Bell, Stavanger Lysplan, Holmenkollbakken og Lærdalstunnelen.

– Vi er alltid spente på resultatet og for oss er kvantitet kvalitet. Det betyr nemlig mange gode søknader som vil kjempe for å bli årets vinner innen de fem ulike kategoriene som prisen deles ut i.  Norsk Lyspris har befestet seg i bransjen som en hedersutmerkelse som stadig flere kjemper for, sier Katia Valerie Banoun, daglig leder i Lyskultur.

Da søknadsfristen gikk ut onsdag kveld, hadde hele 46 søknader kommet inn!

– Prisen synliggjør betydningen av godt lysdesign og fremhever innovative belysningsprodukter. God belysning har stor påvirkning på klima, miljø, energi, helse og trivsel og derfor er Norsk Lyspris viktig for å synliggjøre dette overfor samfunnet sier Banoun.

I løpet av september vil juryen annonsere de nominerte prosjektene.

Vinnerne kåres på Lysets dag 17. november

Vinnerne blir kåret under Lysets Dag, 17. november i Oslo.  Én av årets vinnere av Norsk Lyspris blir nominert videre til Nordisk Lyspris. I bunken av søknader ligger både store og små belysningsprosjekter og -produkter som nå overleveres til juryen.

Årets juryleder er Laura Bernadet 

Juryen for Norsk Lyspris 2021 består av praktiserende aktører i markedet med høy faglig kompetanse og lysdesignfaglig bakgrunn. Laura Bernadet er den første internasjonale jurylederen for Norsk Lyspris 2021

Meld deg på Lyskulturs nyhetsbrev

Vi deler jevnlig fagartikler, nyheter om våre events, kurs og magasiner. Meld deg på vårt nyhetsbrev og få dette rett i innboksen!