Årets første magasin ute nå

Facebook Twitter LinkedIn Email

En lysfestival i mørketiden
Mens de fleste har hjemmekontor og begrenset kontakt med omverden er det en glede å se at noen har kunnet nyte godt av lyskunst. Med reiseforbud for de fleste har Lyskultur ikke selv fått vært til stede på to lysfestivaler som er blitt gjennomført i begynnelsen av 2021. Bergen Lights 20 markerte åpningen av 950-års jubileet i januar 2020, og Bergen Lights 21 fra 22.-24. januar ble en lysopplevelse med gode smitteverntiltak på festningsområdet kan organisatorene for festivalen fortelle.
Les mer på side 10.

En annen festival som ikke har avlyst pga Korona er Copenhagen Light Festival som ble arrangert i Københavns sentrum 5. -27. februar. Byen er stille, men rundt neste hjørne kan du høre en gruppe snakke, forbløffet, peke og heie. Du følger strømmen gjennom byen til neste torg, hvor du tar en varm kopp kaffe på et koselig sted og lar lyset lede an.
Les mer på side 50.

Bedre belysning
Lyskultur har lansert egen veileder for hvordan bygg- og anleggsbransjen kan ivareta behovet for god og riktig belysning i prosjektene sine.
Det er nødvendig med en plan for å ivareta lys fra a til å i prosjekt, sier Bergseng som er en av forfatterne av den nye veilederen, som har fått navnet «Bedre belysning».
Les mer på side 44.

Nidarosdomen i nytt lys
Jeg var innom Nidarosdomen i julen og fikk de oppleve det vakre nye lyset, som er designet av Erik Selmer. Målet med det nye lysanlegget er å vise
kirkens arkitektur, samtidig som det blir skapt en funksjonell og stemningsfull ramme rundt de kirkelige handlingene. Gammelt og skjemmende lysutstyr er fjernet. Dette er helt klart Norges flotteste kirkebygg.
Les mer på side 22.

We will meet again
Vi skal snart møtes igjen og hvis det ikke blir før Lysets dag 17. november så satser vi for fullt på storstilt feiring av Lysets dag for å feire lyset og møte
nettverket. Programmet er klart og vi gleder oss til vi igjen kan treffes.
Se side 20.

Vi ønsker artikler fra hele landet og oppfordrer alle våre nye og gamle lesere om å sende tips om prosjekter til redaksjon@lyskultur.no
God lesning

Lederen er publisert i Magasinet Lyskultur 01/2021. Magasinet distribueres fire ganger i året til Lyskulturs medlemmer (gratis) og abonnenter.

Kjøp siste nummer:
Siste nummer kan bestilles separat frem til nytt nummer er i salg. Bestill siste nummer her.

Få full tilgang til alle artikler i Norges eneste spesialmagasin for belysningsbransjen
Bestill her

Meld deg på Lyskulturs nyhetsbrev

Vi deler jevnlig fagartikler, nyheter om våre events, kurs og magasiner. Meld deg på vårt nyhetsbrev og få dette rett i innboksen!