Daglig leder i Lyskultur er gjenvalgt som styremedlem i LightingEurope

Facebook Twitter LinkedIn Email

Katia Valerie Banoun, daglig leder i Lyskultur, ble gjenvalgt som styremedlem i Executive Board for LightingEurope på Generalforsamlingen fredag 26. mars 2021.

– Jeg takker for tilliten og vil jobbe aktivt for å påvirke både her hjemme og i Europa om viktigheten av god og riktig belysning. Får vi inn lyskompetanse tidlig i prosjekter ser vi at vi kan redusere lysforurensing og oppnå riktig lysmengde gjennom bruk av lysstyring. Samtidig kan vi redusere energiforbruket med opptil 90%. Med riktig lys på riktig sted til riktig tid vil vi ikke bare øke vår trivsel, men også vår helse og vår trygghetsfølelse, sier Katia Valerie Banoun.

LightingEurope er en bransjeorganisasjon for belysningsindustrien i Europa, og et talerør for over 1000 belysningsbedrifter med over 100.000 ansatte rundt om i Europa. Med sitt hovedkontor i Brussel er det kort vei til beslutningstakerne i EU. 

–   LightingEurope er i en unik posisjon til å påvirke mennesker og prosesser i EU som påvirker hele lysbransjen, inkludert i Norge. Lyskultur er til for å fremme fagpolitiske interesser og bedre rammevilkårene for alle som jobber med lys og belysning i Norge, og en sterk stemme inn mot EU er en viktig del av dette arbeidet, sier Banoun.

En av LightingEuropes styrker ligger i å koble ledende industriaktører sammen med beslutningstakere i EUs arbeidsgrupper. Disse arbeidsgruppene klargjør ulike synspunkter på aktuell lysindustritematikk. Dette er i sin tur med på å bane vei for konkret politikk og beslutninger.

–   LightingEurope er en stor og betydningsfull organisasjon, og det er en stor anerkjennelse til Lyskultur at vi har vist oss denne tilliten verdig, sier Banoun.

Lyskultur inngikk som Nasjonalt medlem i LightingEurope i 2018.

Executive Board medlemmer:

Associations
ANFALUM- Alfredo Berges
ASSIL – Massimiliano Guzzini
ASSOLUCE – Carlo Urbinati
IGNES – Nathalie Coursiere
LIA – Peter Hunt
Lyskultur – Katia Banoun
Syndicat de l’Eclairage – Lionel Brunet
ZVEI – Juergen Waldorf

Companies
ERCO – Mark Oliver Schreiter
LEDVANCE – Lars Stuehlen
Lumileds – Jan van Rompay
Lutron – Miguel Aguado
OSRAM – Frank Hohn
Signify – Maurice Maes
Trilux – Joerg Minnerup

Tungsram – Zoltan Pilter

Fakta om Lyskultur:

Lyskultur er Norges ledende kompetansenettverk innen lys og belysning, og jobber for å fremme fagpolitiske interesser og bedre rammevilkårene for alle som jobber med lys og belysning. Foreningen er non-profit og ble stiftet i 1936. Lyskultur er landsdekkende med regionale avdelinger og komiteer. Medlemmene er toneangivende aktører innenfor belysningsbransjen, fra lysdesignere og rådgivende ingeniører til produsenter, importører, installatører og salgsleddet innenfor belysning. Lyskulturs medlemmer er aktive bidragsytere i utviklingen av nasjonale og internasjonale standarder, rapporter og veiledere.

Meld deg på Lyskulturs nyhetsbrev

Vi deler jevnlig fagartikler, nyheter om våre events, kurs og magasiner. Meld deg på vårt nyhetsbrev og få dette rett i innboksen!