Daglig leder i Lyskultur er ny visepresident i Lighting Europe

Facebook Twitter LinkedIn Email

Med dette får Norge og Lyskulturs medlemmer en enda sterkere stemme overfor beslutningstakerne i EU, som påvirker hele lysbransjen, sier Katia Valerie Banoun.

Daglig leder i Lyskultur, Katia Valerie Banoun, ble  i dag utnevnt til Vice Chairman of The Association Committee Board i Lighting Europe. Hun er allerede medlem av styret i Lighting Europe.

LightingEurope er en bransjeorganisasjon for belysningsindustrien i Europa, og et talerør for over 1000 belysningsbedrifter med over 100.000 ansatte rundt om i Europa. Med sitt hovedkontor i Brussel er det kort vei til beslutningstakerne i EU. 

–   Lighting Europe er i en unik posisjon til å påvirke mennesker og prosesser i EU som påvirker hele lysbransjen, inkludert i Norge. Lyskultur er til for å fremme fagpolitiske interesser og bedre rammevilkårene for alle som jobber med lys og belysning i Norge, og en sterkere stemme inn mot EU blir nå en viktig del av dette arbeidet, sier Banoun.

En av Lighting Europes styrker ligger i å koble ledende industriaktører sammen med beslutningstakere i EUs arbeidsgrupper. Disse arbeidsgruppene klargjør ulike synspunkter på aktuell lysindustritematikk. Dette er i sin tur med på å bane vei for konkret politikk og beslutninger.

–   Lighting Europe er en stor og betydningsfull organisasjon, og det er en stor anerkjennelse til norsk lysbransje at vi har vist oss denne tilliten verdig, sier Banoun.

Lyskultur inngikk som Nasjonalt medlem i Lighting Europe i 2018.

Fakta om Lyskultur:

Lyskultur er Norges ledende kompetansenettverk innen lys og belysning, og jobber for å fremme fagpolitiske interesser og bedre rammevilkårene for alle som jobber med lys og belysning. Foreningen er non-profit og ble stiftet i 1936. Lyskultur er landsdekkende med regionale avdelinger og komiteer. Medlemmene er toneangivende aktører innenfor belysningsbransjen, fra lysdesignere og rådgivende ingeniører til produsenter, importører, installatører og salgsleddet innenfor belysning. Lyskulturs medlemmer er aktive bidragsytere i utviklingen av nasjonale og internasjonale standarder, rapporter og veiledere.

Meld deg på Lyskulturs nyhetsbrev

Vi deler jevnlig fagartikler, nyheter om våre events, kurs og magasiner. Meld deg på vårt nyhetsbrev og få dette rett i innboksen!