Lyskultur gjestet verdens viktigste podkast – Elektrokanalen

Facebook Twitter LinkedIn Email

Det er ikke hver dag man har muligheten til å gjeste en podkast. For Lyskultur er det viktig å spre kunnskap om hvorfor god og riktig belysning er så viktig i samfunnet, samt informere om RoHS-direktivet som vil ha en stor påvirkning på bransjen i årene som kommer.

Det fikk Fagansvarlig i Lyskultur, Jens Eddie, muligheten til da han gjestet Verdens viktgste podkast – Elektrokanalen.

Kort om RoHS

Gjennom RoHS direktivet vil den største utfasingen av tradisjonelle lyskilder siden forbudet mot glødetrådpærer tre i kraft allerede fra februar 2023. RoHS står for Restrictions of Hazardous Substances, på norsk begrensning i bruk av farlige stoffer. I den forbindelse er det kvikksølv som er det farlige og miljøskadelige stoffet, og er bakgrunnen for den planlagte utfasingen.

Verdens viktigste podkast – Elektrokanalen tar for seg elektrobransjen. Her diskuteres det høyt om hvordan bransjen sitter på kunnskapen og løsningene til å løse flere av verdens utfordringer i årene som kommer.

Milliardmarked som våkner

Med de strømprisene som vi opplever nå, er nedbetalingstiden på en slik investering under 3 år. – Her snakker vi et milliardmarked som våkner i 2023, hevder Jens Eddie.

I podkasten var Jens også tydelig på at direktivet vil ha en positiv innvirkning:

Dette vil komme leverandørene og hele bransjen til gode, i og med at om noen år så vil returordningene faktisk bli rimeligere når vi kan avvikle dette kvikksølvet og bytte til andre alternativer, forteller Jens videre.

På Energismarte Bygg Konferansen 2023 informerer Jens også RoHS-direktivet, og sier podkasten at han har et tydelig budskap til bransjen som helhet:

Her må man handle så fort som mulig, men samtidig ikke forhaste seg og gjøre gode vurderinger i henhold til å se på ulike alternativer. Man burde regne på hva som er lønnsomt og få gode løsninger med styring og sensorer for å få optimal energibesparing. Det blir viktig å legge en god plan sammen med installatører og konsulenter, og de som har ekspertise på dette, understreker Jens.

Hør episoden om RoHS-dirketivet her.

Meld deg på Lyskulturs nyhetsbrev

Vi deler jevnlig fagartikler, nyheter om våre events, kurs og magasiner. Meld deg på vårt nyhetsbrev og få dette rett i innboksen!