Les siste nummer av magasinet Lyskultur 3/2019

Facebook Twitter LinkedIn Email

I dette nummeret av magasinet Lyskultur kan du blant annet lese om Norsk lysbransje på agendaen i Australia, de nominerte til Norsk Lyspris 2019, Lysets dag 20. november og mer.

Arendalsuken 2019 

Lyskultur var tilstede på Arendalsuka for andre år på rad, og presenterte i år tydelige budskap om belysningens viktige rolle i en bærekraftig utvikling av samfunnet. I samarbeid med EFO inviterte vi til et arrangement i form av en uformell prat om viktigheten av lys, belysning og CO2-utslipp ombord på EFOs seilbåt, Se side 8.

Satte norsk lysbransje på kartet i Australia

Jeg fikk gleden av å presentere Lyskulturs nettverk under Australias viktigste smartlyskonferanse i august i år. Dette var en gyllen mulighet til å synliggjøre Lyskultur på det internasjonale kartet, som en viktig aktør for belysningsbransjen. Nordisk lysdesign er en merkevare, med stor verdi og appell, som vi må bruke overfor omverden. Se side 26.

Norsk Lyspris med eksplosiv økning

Norsk Lyspris har de siste årene opplevd en eksplosiv økning i antall søknader, og befester sin posisjon som den gjeveste hedersutmerkelse for lysdesign og belysningsprodukter i Norge. Vi mottok hele 44 søknader til Norsk Lyspris 2019. Juryens vurdering har resultert i 16 nominerte innenfor 5 klasser, der “Beste produkt og teknisk løsninger” har fått tre spennende underkategorier. Det er med glede og stolthet vi i denne utgaven presentere årets nominerte prosjekter. Norsk Lyspris er et strategisk verktøy for synliggjøring av hva godt lysdesign, belysningsprodukter, teknologi og lysinstallasjoner kan gi av merverdi for brukeren. Norsk Lyspris setter belysning på dagsorden og viser det beste av hva en utbygger, arkitekt eller eiendomsbesitter kan etterstrebe i sine prosjekter. Det handler om å øke bevisstheten om at lys er et eget fagfelt som det trengs spesialkompetanse på. Kåringen finner sted på Lysets dag 20. november, se de nominerte på side 10.

Lysets dag 20. november

Lysets Dag er årets viktigste begivenhet innen lys og belysning i Norge. Etter flere års arbeid, kan vi i år endelig bekrefte Daan Roosegaarde som foredragsholder. Daan er ansett som en av tiårets viktigste kunstner og innovatør, og grunnlegger av Studio Roosengarde, en «social design lab» som er pionerer innen fremtidens bærekraftige landskap. se program side 20. En annen internasjonal profil som kommer til Lysets dag er Steve Fotios med foredraget Lighting for Pedestrians in urban environment. Steve er professor i lys og visuell persepsjon ved Universitetet i Sheffield, hvor han leder forskningen på lys og belysnings effekter på menneskelig atferd. Fotios er kjent for sine innovative forskningsmetoder. Du kan lese mer om han på side 22. Årets tema på Lysets Dag er “Lys for en bærekraftig fremtid”, hvor vi fokuserer på hvordan lys og teknologi kan være med på å sikre en bærekraftig fremtid. 

Vi sees 20. november på Doga! 

Lederen er publisert i Magasinet Lyskultur 03/2019. Magasinet distribueres fire ganger i året til Lyskulturs medlemmer (gratis) og abonnenter.

Kjøp siste nummer:
Siste nummer kan bestilles separat frem til nytt nummer er i salg. Bestill siste nummer her.

Få full tilgang til alle artikler i Norges eneste spesialmagasin for belysningsbransjen
Bestill her

Meld deg på Lyskulturs nyhetsbrev

Vi deler jevnlig fagartikler, nyheter om våre events, kurs og magasiner. Meld deg på vårt nyhetsbrev og få dette rett i innboksen!