Lyskultur lanserer nettkurs innen lys og belysning

Facebook Twitter LinkedIn Email

Med Lyskulturs nye satsning på nettkurs blir det nå mulig å øke kompetansen på lys og belysning når og hvor det passer deg. Det første kurset blir obligatorisk for elektrolærlinger.

– Med dette gjør vi kunnskap om lys og belysning mer tilgjengelig for hele landet, noe som har vært etterspurt av våre medlemmer. Dette er starten på en ny epoke for kunnskap og kompetanseheving av lysfaget, sier daglig leder i Lyskultur Katia Valerie Banoun (bildet).

Med den nye satsning på nettkurs blir det nå mulig å lære når det passer deg og hvor enn du sitter i landet. 

– Vi ser et stort uutnyttet potensiale i belysningsanlegg som planlegges. Tross etablerte retningslinjer og veiledninger om hva slags lys man trenger for ulike synsoppgaver og miljø, ser vi mye usikkerhet i bransjen om hva som inngår i god og riktig belysning. Det medfører dessverre at mange kun jobber etter absolutt minstekrav, sier Banoun.

Blir obligatorisk for elektrolærlinger

Det første nettkurset, som nå lanseres, er et introduksjonskurs, som gir en grunnleggende innføring i temaene lys og belysning med fokus på universell utforming. Nettkurset varer i ca. 90 minutter og er fordelt på syv moduler.

Kurset vil være nyttig for installatører, prosjekterende, skoler og utdanningsinstitusjoner, interessegrupper og kommuner. I samarbeid med Nelfo vil nettkurset bli del av den obligatoriske opplæringen for elektrolærlinger fra 2020.

– Lyskultur har laget et godt og informativt nettkurs med konkrete og lettfattelige eksempler. Kurset vil bidra til økt kompetanse og bevisstgjøring for elektrolærlinger og elektrofagfolk om hvorfor riktig og god belysning er viktig for alle, sier Nelfo-direktør Nils-Erik Magnell.

Lanserer digitale tjenester i forrykende tempo

Lanseringen av nettkurs kommer kun kort tid etter at Lyskultur lanserte Lysveileder.no – et omfattende digitalt alt-i-ett søkbart oppslagsverk innen lys og belysning, som allerede har blitt et viktig verktøy for alle som prosjekterer, beskriver, leverer og installerer profesjonell belysning. I 2020 lanseres også digitale tester til alle Lyskulturs klasseromskurs.

– Lyskulturs nettverk har leverte kvalitet og kunnskap om lys og belysning siden 1936, og nå tas kompetansen vår over i digitale tjenester for bransjen i et forrykende tempo. Dette er store og stolte øyeblikk for oss, som baner vei for veldig mye spennende fra Lyskultur i tiden som kommer, sier Katia Valerie Banoun i Lyskultur.

Meld deg på Lyskulturs nyhetsbrev

Vi deler jevnlig fagartikler, nyheter om våre events, kurs og magasiner. Meld deg på vårt nyhetsbrev og få dette rett i innboksen!