Nytt magasin ute nå

Facebook Twitter LinkedIn Email

Vi går mot lysere tider 

Endelig har samfunnet åpnet opp igjen og jeg håper snart at både messer og festivaler avholdes med publikum som normalt. Både Stockholm Light Fair og Light & Building er utsatt til høsten, men i København har de allerede startet opp igjen med lysfestival. 

Copenhagen Light Festival lyser opp februar igjen 

Teamet bak Copenhagen Light Festival stod igjen for gjenåpning i februar. Copenhagen Light Festival varte fra fredag 4. februar til lørdag 27. februar klokken 23.00. Etter over 500 000 besøkende i fjor fikk Copenhagen Light Festival mediedekning over hele verden, og ble Danmarks mest besøkte festival. Copenhagen Light Festival økte I år antallet verk fra 36 til 50 unike lysverk. 

Det er installasjoner på gang-, løpe- og sykkelveiene, samt mulighet for å bestille både guidede turer og opplevelsesverk både i sentrum og i områder utenfor byen. Les mer side 50. 

Vetrarhátíð 

Reykjaviks vinterlysfestival, Vetrarhátíð, ble arrangert 3. – 6. februar. Winter Lights Festival er en årlig begivenhet som feirer både vinterverdenen og det kommende sollyset etter en lang periode med mørke. På grunn av Covid-19-restriksjoner ble festivalen i år fokusert på å rette oppmerksomheten mot kunst i uteområder og lysinstallasjoner. 

De berømte landemerkene i Reykjavik, som Hallgrimskirkja og konserthuset Harpa var også lyssatt som en del av festivalen. På kirkens fasade ble det kjørt 3D videomapping. Se side 28. 

Under lyset – En utstilling om dagens nordlysforskning 

Utstillingen Under lyset ved UIT Norges arktiske universitetsmuseum i Tromsø er skapt med integrert bruk av lysdesign for å binde teknologi, forskning og opplevelse sammen. Det benyttes for å formidle kunnskap om dagens moderne nordlysforskning. I arbeidet med lysdesignet til denne utstillingen har fokuset vært å forsterke budskapet i utstillingen: å formidle kunnskap om dagens moderne nordlysforskning. Les mer på side 32. 

We will meet again 

Vi skal snart møtes igjen og i år håper jeg ingenting skjer, slik at Lysets dag kan gå av stabelen 16. november som planlagt. Alle våre kurs kan nå både tas i klasserom og digitalt. Vi planlegger årets første “Lyskultur befarer” i Nidarosdomen, som vant Norsk Lyspris i fjor og designet av Erik Selmer i løpet av mars måned. 

Vi ønsker artikler fra hele landet og oppfordrer alle våre nye og gamle lesere om å sende tips om prosjekter til redaksjon@lyskultur.no 

God lesning

Vennlig hilsen

Katia Valerie Banoun
Ansvarlig redaktør

Lederen er publisert i Magasinet Lyskultur 01/2022. Magasinet distribueres fire ganger i året til Lyskulturs medlemmer (gratis) og abonnenter.

Kjøp siste nummer:
Siste nummer kan bestilles separat frem til nytt nummer er i salg. 
Bestill siste nummer her
Abonner på magasinet her

Få full tilgang til alle artikler i Norges eneste spesialmagasin for belysningsbransjen
Bestill her

Meld deg på Lyskulturs nyhetsbrev

Vi deler jevnlig fagartikler, nyheter om våre events, kurs og magasiner. Meld deg på vårt nyhetsbrev og få dette rett i innboksen!