Nytt magasin ute nå

Facebook Twitter LinkedIn Email

Hvor skal reisen gå når grensen åpner?
Det første stedet jeg vil reise til er København, og da vil jeg bo på et av byens ikoniske bygg, den tidligere Sentralpostbygningen.
Dette har blitt renovert til et storslagent hotell med et design som viser stor respekt for det mer enn 100 år gamle bygget. Flos Norge har levert all belysning, og cirka 90% av armaturene er modifi ert eller spesialutviklet til nettopp denne bygningen.
Les mer på side 32.

Egen lysdesignavdeling på arkitektkontor
Lyskultur har lenge jobbet med å få lysdesign inn
i planleggingsfasen i byggeprosjekter. Som det første arkitektkontoret i Norge etablerer Henning Larsen nå en egen seksjon for Lysdesign. Rambøll slo seg sammen med Henning Larsen i desember 2019, og nå vil Rambølls lysdesignere gå inn som del av arkitektkontoret i Henning Larsen. Dette håper jeg skaper spennende synergier og også gir lysdesign en viktig posisjon i tidlig fase av prosjek- tene.
Les mer på side 44.

Bedre belysning vil bidra til å nå klimamålene
Bygninger står for 40% av energiforbruket og 36% av klimagassutslippene i EU. For å oppnå EUs nye klimamål om 55% utslippsreduksjon innen 2030 og netto nullutslipp innen 2050 må omfattende energi- rehabilitering av bygg prioriteres i større grad. Bedre belysning kan redusere det globale miljø- avtrykket, og hjelpe oss med å nå nasjonale og internasjonale klimamål.
Les mer om hvordan på side 24.

Tiden er inne for å søke Norsk Lyspris!
I år vil vi særlig oppmuntre lysdesignere og pro- sjekterende som jobber hos leverandører til å søke, da det finnes mange tte prosjekter som ikke har blitt fanget opp av Norsk Lyspris. Nå oppfordrer vi disse til å komme mer på banen. Les mer om Norsk Lyspris og ny jury for årets kåring som vil skje på Lysets dag 2021, 17. November på Doga.
Les mer på side 22.

Jeg gleder meg til vi nå snart kan treffes igjen
God sommer og god lesning,

Lederen er publisert i Magasinet Lyskultur 02/2021. Magasinet distribueres fire ganger i året til Lyskulturs medlemmer (gratis) og abonnenter.

Kjøp siste nummer:
Siste nummer kan bestilles separat frem til nytt nummer er i salg. 

Bestill siste nummer her

Abonner på magasinet her

Få full tilgang til alle artikler i Norges eneste spesialmagasin for belysningsbransjen
Bestill her

Meld deg på Lyskulturs nyhetsbrev

Vi deler jevnlig fagartikler, nyheter om våre events, kurs og magasiner. Meld deg på vårt nyhetsbrev og få dette rett i innboksen!