Program Lysets dag 2019

Facebook Twitter LinkedIn Email

Lysets dag er årets viktigste dag innen lys og belysning i Norge. Årets tema er «Lys for en bærekraftig fremtid».

Her får du faglig påfyll, fagkonferanse med anerkjente foredragsholdere, inspirerende produktutstillinger og kåring av Norsk Lyspris – den gjeveste hedersutmerkelse for lysdesign og belysningsprodukter i Norge.

Lysets dag er den viktigste møteplassen for lysdesign og stedsutvikling, og for kunnskap om belysningens påvirkning på helse, trivsel og miljø.

Etter flere års arbeid, kan vi i år endelig bekrefte at Daan Roosegaarde kommer som Key note. Daan er ansett som en av tiårets viktigste kunstner og innovatør, og grunnlegger av Studio Roosengarde, en «social design lab», som er pionerer innen fremtidens bærekraftige landskap. Steve Fotios er en annen internasjonal profil som vil ta for seg Lighting for Pedestrians in urban environment. Steve er professor i lys og visuell persepsjon ved Universitetet i Sheffield. Dagny Thurmann-Moe er fargeekspert og vil snakke om betydningen av lys og farger i våre omgivelser.

Fagkonferansen avsluttes med paneldebatt om den grønne fremtiden for bransjen, før vi kårer og feirer vinnerne av Norsk Lyspris 2019.


12.30: Dørene åpnes
Kaffe og registrering i utstillingsområdet

13.00:Velkommen
Velkommen ved Katia Valerie Banoun, daglig leder i Lyskultur

Daan Roosegaarde

“Landscapes of the Future”
Daan er ansett som en av tiårets viktigste kunstner og innovatør, og grunnlegger av Studio Roosengarde, en «social design lab».
Sammen med teamet hans av designere og ingeniører fusjoneres lysdesign, teknologi og kunst for å forbedre dagliglivet i bymiljøer. De er pionerer innen fremtidens bærekraftige landskap.

Dagny Thurmann-Moe

“Lysets påvirkning på valg av fargebruk,
og hva dette har å si for et bærekraftig bymiljø?”

Dagny er en profilert fargeekspert, forfatter, foreleser og foredragsholder som jobber iherdig med å gjøre Norge bedre fargesatt.

Steve Fotios

“Lighting for pedestrians in urban environment”
Steve er professor i lys og visuell persepsjon ved Universitetet i Sheffield, hvor han leder forskningen på lys og belysnings effekter på menneskelig atferd. Fotios er kjent for sine innovative forskningsmetoder.

Teknologi og design – den grønne fremtiden for bransjen
– Hvordan kan vi redusere CO2 utslipp gjennom transport og produksjon av belysningsprodukter? – Hvordan øke mobilitet i byer i fremtiden gjennom belysning? – Hvordan kan vi bidra til en grønnere by og utvikling gjennom Hortabelysning? Samtale med Kevin Raaijmakers (Signify), Anton Sjöstrand (Control dept.) og Kristoffer Lindback Larsen (Evolys)

Linda Knoph og Peter Selmer er konferansierer under fagkonferansen.


Fingermat og mingling i vårt utstillerområde. Få med deg siste nytt fra noen av belysningsbransjens fremste aktører.18.00: Norsk Lyspris 2019
De nominerte presenterer sine prosjekter. Juryen ved juryleder Barbara Matusiak kårer vinneren av Norsk Lyspris 2019.

Vi gjentar forårets suksess, og har invitert Ingvild Haugstad Gundersen som konferansier for kåringen av Norsk Lyspris. Ingvild er kjent improvisatør, kursholder og skuespiller.

20.00: Bobler og snacks. Vi feirer vinnerne av Norsk lyspris 2019!
Det blir mingling, musikk, bar i utstillingsområdet.

22.00: Afterparty Pilestredet 75C

Meld deg på Lyskulturs nyhetsbrev

Vi deler jevnlig fagartikler, nyheter om våre events, kurs og magasiner. Meld deg på vårt nyhetsbrev og få dette rett i innboksen!