3 enkle vinnertips til deg som skal søke Norsk Lyspris

Facebook Twitter LinkedIn Email

Lysdesigner Kathrine Hjelmeset er overrasket over hvor mye positiv oppmerksomhet Norsk Lyspris har gitt Rambølls vinnerprosjekter. Nå deler hun tre enkle tips til deg som skal søke Norsk Lyspris 2021.

For tredje gang stakk Rambøll av med Norsk Lyspris i 2020. Denne gangen vant de prisen for sitt lysdesign på Farrisbrua innen kategorien Beste Utendørsbelysning. De to første prisene vant de for Beste Innendørsprosjekt for Sykkelhotell Oslo S og for Beste Utendørsprosjekt for Holmestrand stasjon i 2018.

Gir god synlighet

Rambølls lysdesigner Kathrine Hjelmeset har stått bak vinnersøknadene. Hun forteller at Norsk Lyspris har gitt prosjektene og menneskene bak en anerkjennelse og tyngde som er svært verdifull i bransjen.

Prisen er også en ypperlig måte for mindre bedrifter til å gjøre seg enda mer bemerket i bransjen, og for å gi nyutdannede og andre med mindre erfaring en kickstart på karrieren.

KathrineHjelmesetKWEOSL.jpg


– Toppledelsen i Rambøll har ved flere anledninger fremhevet prosjektet vårt til ansatte i inn- og utland, og det brukes i utarbeidelser av tilbud og i presentasjoner av selskapet. Jeg tror ikke prosjektet hadde fått den samme oppmerksomheten uten prisen, sier Kathrine.

Utrolig inspirerende!

Etter mange års erfaring i selskapet ble lysdesigneren overrasket over hvor mye prisen også styrket følelsen av fellesskap og stolthet innad i teamet og selskapet forøvrig. Rambøll har 1500 medarbeidere i Norge og 15 000 ansatte på verdensbasis. 

– Prisen har vært utrolig inspirerende for meg som lysdesigner, og for alle som jobber med lys i Rambøll, sier Kathrine.

3 vinnertips

Norsk Lyspris skal sette fokus på gode og innovative lysprosjekter i Norge ved å fremheve spennende, veldesignede og velutførte prosjekter. Hun oppfordrer både små og store prosjekter til å søke Norsk Lyspris 2021.
Kathrine mener det er en enkel og håndterbar søkeprosess, men fremhever tre praktiske ting som kan bidra til at søknaden skiller seg ut:

1. Bilder, bilder, bilder

Ta gode bilder du har lyst til å vise fram! Alle som jobber med lysprosjekter bør prioritere å ta bilder som viser prosjektene fram fra sin beste side. Vi hadde tilgang til veldig gode bilder, og vi kunne til en viss grad la dem tale for seg når vi skulle presentere prosjektet.

2. Begynn på søknaden med en gang prosjektet er ferdig 

Det er lurt å ta fatt på søknaden med det samme man har avsluttet et prosjekt, når man har alt friskt i minne. Hvorfor ikke begynne å skrive så fort man har mulighet? Hvis man har søkt før er det enda enklere ettersom malen er nesten helt lik hvert år. Det skal sies at vi endte med å sitte med søknaden til rett før søknadsfristen, så dette tipset er like mye til oss selv.

3. Gjør det enkelt

Man vil gjerne vise alt i søknaden, og det er en kunst å kunne holde ting enkelt. Vi søkte med et relativt lite prosjekt og fant ut at en kort og konsis tekst kombinert med bilder som talte for seg var en god løsning. Delvis leverte vi en kortere søknad på grunn av begrenset tid, men mest av alt gjorde vi bevisst valg om å moderere oss. Til slutt endte vi med å få i både pose og sekk – en bedre søknad og en tidseffektiv søknadsprosess.

Send inn din søknad før den 15. september!


Les også:

Meld deg på Lyskulturs nyhetsbrev

Vi deler jevnlig fagartikler, nyheter om våre events, kurs og magasiner. Meld deg på vårt nyhetsbrev og få dette rett i innboksen!