3 enkle vinnertips til deg som skal søke Norsk Lyspris

Facebook Twitter LinkedIn Email

Lysdesigner Kathrine Hjelmeset ble overrasket over hvor mye positiv oppmerksomhet Norsk Lyspris ga for prisene de mottok for Holmestrand stasjon og sykkelhotellet. Nå deler hun tre enkle tips til deg som skal søke Norsk Lyspris 2020.

I 2018 dro Rambøll Norge AS i land hele to utmerkelser under utdeling av prestisjeprisen Norsk Lyspris: beste innendørsprosjekt for sitt arbeid med Sykkelhotell Oslo S, samt beste utendørsprosjekt for arbeidet med Holmestrand stasjon. Det var første gang Rambøll stakk av med den gjeve lysprisen. 

Rambølls vinnersøknader ble ført i pennen av lysdesigner, Kathrine Hjelmeset (bildet).

KathrineHjelmesetKWEOSL.jpg

– Toppledelsen i Rambøll har ved flere anledninger fremhevet prosjektet vårt til ansatte i inn- og utland, og det brukes i utarbeidelser av tilbud og i presentasjoner av selskapet. Jeg tror ikke prosjektet hadde opplevd samme oppmerksomhet og annerkjennelse uten prisen, sier Kathrine.

– Utrolig inspirerende

Tross 11 års fartstid i selskapet ble lysdesigneren overrasket over hvor mye oppmerksomhet og annerkjennelse prisen ga i selskapet med 1500 medarbeidere i Norge og 15.000 ansatte på verdensbasis.

– Prisen har vært utrolig inspirerende for meg som lysdesigner, og for hele teamet som har jobber med lys i Rambøll, sier Kathrine.

3 enkle tips

Norsk Lyspris skal sette fokus på gode og innovative lysprosjekter i Norge ved å fremheve spennende, veldesignede og velutførte prosjekter. Hun oppfordrer både små og store prosjekter til å søke Norsk Lyspris 2020

Kathrine mener det er en grei og håndterbar søkeprosess, men nevner særlig tre praktiske tips som kan bidra til å heve søknaden: 

1. Bilder, bilder, bilder

Ta gode bilder av prosjektene du er stolt av, det er noe alle som jobber med lysprosjekter bør prioritere. Vi hadde tilgang til veldig gode bilder, og kunne dermed la bildene tale for seg. 

2. Begynn på søknaden med en gang prosjektet er ferdig 

Dette tipset er like mye til oss selv, som alle andre, siden vi satt med søknaden rett før søknadsfristen. Men man burde ha søknaden til Norsk Lyspris i bakhodet når man er ferdig med et prosjekt. Malen er tilnærmet den samme hvert år, så hvorfor ikke skrive når det er ferskt og fremme i pannen?

3. Jobb for å moderere deg 

Dette er lettere sagt enn gjort, men er noe det er verdt å jobbe for. Vi søkte med et forholdsvis lite prosjekt, og jeg jobbet under tidspress for å rekke søknadsfristen, så en kort og konsis tekst ble kanskje mer naturlig for oss. Men vi gjorde også et bevisst valg om å moderere skrivingen og stole på at bildene også fortalte mye. Jeg synes det ga en bedre tekst og en mer tidseffektiv søknadsprosess.

Det er nå åpnet for søknader til Norsk Lyspris 2020. Søknadsfristen er 15. september.

Søknadsskjema finner du her: Søknadsskjema

Les også:

Meld deg på Lyskulturs nyhetsbrev

Vi deler jevnlig fagartikler, nyheter om våre events, kurs og magasiner. Meld deg på vårt nyhetsbrev og få dette rett i innboksen!