– Derfor har alle prosjekterende av belysning behov for Lysveilederen

I Norconsult er Lysveileder.no et nøkkelverktøy i hverdagen for alle som planlegger, prosjekterer og beskriver profesjonell belysning. Her forteller de hvorfor.

Facebook Twitter LinkedIn Email

– For en lysdesigner eller annen prosjekterende av belysing vil nasjonale og internasjonale standarder ikke alltid alene gi tilstrekkelig forståelse for å løse en gitt belysningsoppgave. Men med de utdypende forklaringene, systematikken og veiledninger som Lysveileder.no tilbyr, kan prosjekterende av belysning og andre gjøre jobben sin mer effektivt og være sikre på at belysningen prosjekteres i henhold til gjeldende standarder, lover og regler, sier Sigurd Carlsen.

Han er en av 14 lysdesignere i Norconsult, som er Norges største og en av Nordens ledende tverrfaglige rådgiverbedrifter.

Alt-i-ett søkbart oppslagsverk

Lysveileder.no er ansett som Norges fremste veileder til nasjonale- og internasjonale normer og standarder. Tjenesten er et digitalt alt-i-ett søkbart oppslagsverk som angir krav, gir anbefalinger og veiledning til riktig bruk av belysning for ulike brukssituasjoner og funksjoner. Lysveilederen er en digitalisering av over 1000 sider fra 14 publikasjoner og 11 faktaark om lys og belysning. Bak tjenesten står den ideelle organisasjonen Lyskultur.

LES OGSÅ: Slik gjorde han prosjektering av belysning mer effektivt og lønnsomt

– Min opplevelse er at mange ikke utnytter verktøyets fulle potensial. For å snakke om min egen bransje, så tror jeg mange rådgivende elektroingeniører og arkitekter vil ha stor glede og nytte av å bruke Lysveileder.no mer aktivt, sier Carlsen, og fortsetter:

– Flere burde bli flinkere til å lese og sette seg inn i de ulike veilederne og faktaarkene. Det ble enda tydeligere for meg da alle publikasjonene ble digitalisert og jeg fikk bedre oversikt over alt innholdet. Det er mye verdifull veiledning og bra informasjon om lys og belysning samlet på et sted, sier han.

Sparer tid og penger

Norconsults avdelingsleder for bygg og eiendom elektro i Sandvika, Janne Grindheim.

Norconsults avdelingsleder for bygg og eiendom elektro i Sandvika, Janne Grindheim, forteller at alle ansatte har tilgang til kunnskapen gjennom en abonnementsløsning. Verktøyet brukes over hele landet.

– Vi ser at alle som prosjekterer belysning har behov for Lysveilederen. Det er digitalt, søkbart, velfungerende og lett tilgjengelig. Ikke minst sikres vi alltid tilgang til siste revisjoner av Lyskulturs publikasjoner. For oss er abonnementet både tid- og kostnadsbesparende. Lysveileder.no gjør rett og slett hverdagen vår enklere, sier Grindheim.

Ønsker du å vite mer om Lysveilederen, eller vil du ha en uforpliktende demonstrasjon? Ta kontakt med tomas.sjogren@lyskultur.no

Meld deg på Lyskulturs nyhetsbrev

Vi deler jevnlig fagartikler, nyheter om våre events, kurs og magasiner. Meld deg på vårt nyhetsbrev og få dette rett i innboksen!