Møt juryen for Norsk Lyspris 2022!

Facebook Twitter LinkedIn Email
Fakta om Norsk Lyspris

Norsk Lyspris ble etablert av Lyskultur i 2001 og er en årlig begivenhet.
Prisutdelingen finner sted på høsten, under Lysets dag. Norsk Lyspris skal fremheve spennende, veldesignede og velutførte norske lysprosjekter og -produkter.

Innstilling/søknad til Norsk Lyspris

Send søknaden din her

Siste frist den 15. september.

Vi er stolte av å kunne presentere årets jury for Lyskulturs hedersutmerkelser innen lysdesign og belysningsprodukter i Norge! Årets jury er satt sammen av sterkt engasjerte profesjonelle utøvere med bred tverrfaglig kompetanse. Sammen har de et solid grunnlag for å vurdere søknadene innen prisens fem kategorier.

Det er første gang vi har med oss en internasjonal juryleder. Laura Bernadet er opprinnelig fra Canada og har en master i arkitektonisk lysdesign. Hun var med i oppstartsfasen av lysdesignstudiet ved Høgskolen i Buskerud mellom 2011 og 2015. 

Juryens vurderinger baseres på konsept, funksjonalitet, visuelle og estetiske aspekter, teknisk kvalitet, bærekraft og universell utforming.

Siste frist for å sende inn søknader til Norsk Lyspris er 15. september ved midnatt.

Her er juryen:

Laura Bernadet
juryleder

Supervex AS

Bernadet er president i Supervex SAS, som arbeider for integrering av lys, arkitektur, kunst og design. Hun har en MA i arkitektonisk lysdesign fra Tyskland, og har arbeidet som assistentprofessor i lysdesign ved Høgskolen i Buskerud/USN i 4 år. Bernadet har også vært aktiv i flere internasjonale samarbeid for forskning og utdannelse innen belysning.

Morten Dahl-Hansen
Jurymedlem

Glamox


Dahl-Hansen er Markedssjef Arkitektur i Glamox hvor han har vært ansatt siden 2000. Her er han kundeansvarlig for arkitekter i Norge, og samarbeider med arkitektene i konkrete prosjekter, for å skape optimale lysløsninger som samtidig fremhever arkitekturen. Dahl-Hansen er siviløkonom fra Universitet i Lund, og har tidligere jobbet med design, produktutvikling og markedsføring i bedrifter som IKEA, Nidar Bergene, Vingreiser, Jordan og Luxo.

Mari Gaasemyr Høvik
jurymedlem

Norconsult

Høvik er lysdesigner hos Norconsult, hvor hun har jobbet med prosjektering av lys for interiører og uterom siden 2008. Hun har mastergrad i Arkitektonisk Lysdesign og Designledelse fra universitetet i Wismar, og sitter som medlem i Lyskulturs faglige komité, Norsk Lysteknisk Komité (NLK).

Morten A. Pedersen
jurymedlem

MP Lighting

Pedersen ble utdannet som lysdesigner ved Høgskolen i Buskerud i 2008. Etter 9 år i Concept Design og 3 år i Rambøll har han bidratt i prosjekter innen bl.a. infrastruktur, byutvikling, kontor- og interiørbelysning og eneboligprosjektering. I dag er Pedersen daglig leder i sitt eget lysdesignfirma.

Helga Iselin Wåseth
jurymedlem

Universitetet i Sørøst-Norge

Wåseth har 15 års erfaring innen belysning, der 8 år var i ÅF Lighting. Her var Wåseths hovedområder analyse, konseptutvikling og design i inne- og utendørs lysanlegg. Nå jobber hun som universitetslektor, og tar en PhD i utelys og dets påvirkning på naturmangfold og trygghet. Wåseth sitter som medlem i Lyskulturs faglige komité NLK.

Joar Tjetland
varamedlem

HRP AS

Joar Tjetland er arkitekt med spesialkompetanse på dagslysrådgivning. Han har en B.Sc. i lysdesign fra 2008, samt en M.Sc. i arkitektur 2019. Tjetland har erfaring med design av innendørs og utendørs belysningsanlegg, både fra leverandør- og rådgiversiden.

Fakta om Norsk Lyspris

Norsk Lyspris ble etablert av Lyskultur i 2001 og er en årlig begivenhet.
Prisutdelingen finner sted på høsten, under Lysets dag. Norsk Lyspris skal fremheve spennende, veldesignede og velutførte norske lysprosjekter og -produkter.

Innstilling/søknad til Norsk Lyspris

Send søknaden din her

Siste frist den 15. september.

Meld deg på Lyskulturs nyhetsbrev

Vi deler jevnlig fagartikler, nyheter om våre events, kurs og magasiner. Meld deg på vårt nyhetsbrev og få dette rett i innboksen!