lys-magasin

Nytt magasin ute nå

Facebook Twitter LinkedIn Email

Lyskultur så dagens lys for 85 år siden

Teknologisk revolusjon, omfattende digitalisering, verdenskrig, samfunnsutvikling, ja til og med en global pandemi – I 85 år har Lyskultur vært en bauta og ledet an i belysningsbransjen. I den anledning har
vi intervjuet styreleder Janne Grindheim og hatt et
«hjemme hos» intervju med undertegnede.

Lysets dag og kåring av Norsk Lyspris 2021

Vinnerne av Norsk Lyspris 2021 ble kåret med brask og bram på Lysets Dag 17. november. Her var de nominerte til stede og utdelingen ble streamet live fra DOGA i Oslo. Prisen har de siste årene opplevd en eksplosiv økning i antall søknader, og juryens vurdering av søknadene resulterte tidligere i høst i 21 nominerte prosjekter. Se alle vinnere og diplomer, og les juryens begrunnelse.

Framtidens boliger med unik dagslysløsning

Et splitter nytt boliglaboratorium er nettopp innflyttet på Vollebekk i Oslo. Her skal OBOS og samarbeidspartnere utforske hvordan framtidas boliger vil kunne se ut. Lab’en rommer blant annet et nytt belysnings-konsept som kan snu opp ned på hvordan planløsninger organiseres og hvordan inne- og utemiljøer forholder seg til hverandre.

Lyskulturs svar på høring om endringer i plan- og bygningsloven

Lyskultur har sendt inn et svar på en høring om endringer i plan- og bygningsloven på invitasjon fra Kommunal- og Moderniseringsdepartementet den 8. november 2021. Der ber vi om at det inntas bestemmelser i plan- og bygningsloven som overordnet sikrer at kravene til lys og belysning hensyntas i hele bygge-
prosjektet, og et krav i plan og bygningsloven om å ha en lysplan for alle kommuner ved fortetting, transformasjon, og utbyggingsavtaler. Les her.

Jeg vil takke for året som har gått og gratulere med 85 års dagen til alle Lyskulturs medlemmer og samarbeidspartnere.

God lesning og god jul

Vennlig hilsen

Katia Valerie Banoun
Ansvarlig redaktør

Lederen er publisert i Magasinet Lyskultur 03/2021. Magasinet distribueres fire ganger i året til Lyskulturs medlemmer (gratis) og abonnenter.

Kjøp siste nummer:
Siste nummer kan bestilles separat frem til nytt nummer er i salg. 
Bestill siste nummer her
Abonner på magasinet her

Få full tilgang til alle artikler i Norges eneste spesialmagasin for belysningsbransjen
Bestill her

Meld deg på Lyskulturs nyhetsbrev

Vi deler jevnlig fagartikler, nyheter om våre events, kurs og magasiner. Meld deg på vårt nyhetsbrev og få dette rett i innboksen!