Fenomenet Daan Roosegaarde til Lysets dag!

Facebook Twitter LinkedIn Email

Det internasjonale stjerneskuddet og fenomenet Daan Roosegaarde er én av hovedforedragsholderne under fagkonferansen på Lysets dag – årets viktigste dag innen lys og belysning i Norge.

– Dette er fantastisk. Vi har jobbet i flere år med å få ham til Norge, og nå er han endelig klar. Han er virkelige verdt å få med seg, sier Katia Banoun, daglig leder i Lyskultur, som arrangerer Lysets dag.

KJØP BILLETT TIL LYSETS DAG HER!

Med foredraget «Landscapes of the Future / fremtidens landskap», treffer Daan Roosegaarde klokkerent på årets tema for Lysets dag 20. november i Oslo, som er «Lys for en bærekraftig fremtid».

Pionerer innen fremtidens bærekraftige landskap

Nederlenderen er ansett som en av tiårets viktigste kunstner og innovatør, og grunnlegger av Studio Roosengarde, en «social design lab». Sammen med teamet hans av designere og ingeniører fusjoneres lysdesign, teknologi og kunst for å forbedre dagliglivet i bymiljøer. De er pionerer innen fremtidens bærekraftige landskap.

Hans Studio Roosegaarde ligger i en nedlagt glassfabrikk, også kjent som the Dream Factory, i Rotterdam havn. 

– We are pioneers for the livability of our future landscape in the global world. Clean air, clean water, clean energy, and now clean space are our new future values, sier studioet om seg selv.

HER ER HELE PROGRAMMET TIL LYSETS DAG

Daan Roosegaarde er utnevnt Young Global Leader av World Economic Forum for sitt arbeid, har mottatt priser over hele verden, og er av Forbes omtalt som “a creative change maker”. Han deler kontinuerlig sine fremsynte ideer ved konferanser rundt om i verden, som TED og Design Indaba.

Prestisjetunge priser

Studio Roosegaarde har også satt igang egne forskningsprosjekter for å utforske nye sosiale innovasjoner i samarbeid med universiteter og i partnerskap med NASA og BMW, og har i tillegg et pop-up studio i Shanghai, Kina.

Roosegaarde har vunnet prestisjetunge priser som the Grand Award for Sustainability og the Gold Award ved Design for Asia Awards, the London Design Innovation Medal, the INDEX Design Award, the World Technology Award, to Dutch Design Awards, the Charlotte Köhler Award, og China’s Most Successful Design Award. Han har hatt utstillinger ved the Design Museum in London, Stedelijk Museum Amsterdam, Rijksmuseum Amsterdam, Tate Modern, Tokyo National Museum, Le Musée des Arts Décoratifs Paris, Victoria & Albert Museumog en ved rekke offentlige plasser i Europa og Asia.

Lysets dag 2019 vil bli avholdt på DOGA i Oslo 20. november.

Lyskultur var så heldige å få intervjue Daan Roosegaarde før Norgesbesøket – les hele intervjuet her!

Les mer om Daan Roosegaardes arbeider på Studio Roosegaardes nettsider.

Meld deg på Lyskulturs nyhetsbrev

Vi deler jevnlig fagartikler, nyheter om våre events, kurs og magasiner. Meld deg på vårt nyhetsbrev og få dette rett i innboksen!