43 kjemper om å vinne Norsk Lyspris 2020

Facebook Twitter LinkedIn Email

–   Vi har de siste årene opplevd stor interesse om det å vinne Norsk Lyspris. Det er alltid like spennende å se hvor mange som rekker søknadsfristen 15. september. Spesielt i år var vi ekstra spent på se hvor mange søknader som vil komme.  Prisen har befestet seg i bransjen som en hedersutmerkelse, som henger høyt, og som stadig flere mener det er verdt å kjempe for, sier Katia Valerie  Banoun, daglig leder i Lyskultur, som deler ut prisen.

Da søknadsfristen gikk ut tirsdag kveld, hadde hele 43 søknader kommet inn. Norsk Lyspris deles ut innenfor fem kategorier; Beste innendørsprosjekt, Beste utendørsprosjekt, Beste belysningsprodukt/tekniske løsning, Åpen klasse og Norsk lyspris UNG. 

–       Prisen synliggjør betydningen av godt lysdesign og hva innovative teknologiske belysningsprodukter og løsninger har av betydning for oss mennesker, og er derfor en viktig pris for alle, sier Banoun. 

I løpet av kort tid vil juryen annonsere de nominerte prosjektene.

Vinnerne blir kåret under Lysets Dag, 11. november.  Én av årets vinnere av Norsk Lyspris blir nominert videre til Nordisk Lyspris.Juryen for Norsk Lyspris 2020 består av praktiserende aktører i markedet med høy faglig kompetanse og over halvparten har lysdesignfaglig kompetanse. Juryleder for Norsk Lyspris 2020 er Barbara Matusiak, professor og arkitekt ved Institutt for arkitektur og teknologi, NTNU, og medlem i Lyskulturs faglige organ, Norsk lysteknisk komité. Les mer om juryen her og Norsk Lyspris her

Meld deg på Lyskulturs nyhetsbrev

Vi deler jevnlig fagartikler, nyheter om våre events, kurs og magasiner. Meld deg på vårt nyhetsbrev og få dette rett i innboksen!